Annonce
Navne

Aktive pensionister gennem 50 år

Niels Erik Pedersen er formand for Seniorklubben Bjerregrav, der har 50 års jubilæum. Han ses her i værkstedet, hvor han selv arbejder med træskæring. Foto: Annelene Petersen
Forsinket af coronakrisen markerer Seniorklubben for Bjerregrav-området sit 50 års jubilæum.

Tirsdag 12. oktober markerer Seniorklubben for Bjerregrav-området sit 50-års jubilæum ved en fest i Ø. Bjerregrav Forsamlingshus. På grund af coronaen er markeringen udskudt adskillige måneder.

Normalt foregår aktiviteterne i Bjerregravcentret, men her kan der højst være 80, og til festen er tilmeldt 108 - det maksimale antal i forsamlingshuset. Det hører med, at den aktive forening har 270 medlemmer, så der var hurtigt udsolgt.

Formanden siden 2013, Niels Erik Pedersen, har set i de gamle protokoller og kan fortælle, at den 17. december 1970 blev der holdt et møde om nedlæggelse af Pensionistforeningen Nørbæk-Sønderbæk. Samtidig blev det besluttet at oprette Pensionistforeningen for Bjerregrav-området, som dækker områderne Ålum, Læsten, Sønderbæk og Bjerregrav.

Annonce

Niels Erik Pedersen har fået fortalt, at en eng betød skel mellem Nørbæk og Sønderbæk. Nørbæk valgte at se mod Fårup, Sønderbæk altså mod Bjerregrav.

Der blev nedsat et udvalg til at få denne nye forening i gang. Det fik Kjeld Svendsen, Ålum, som formand, og med var desuden Søren Sørensen, Sønderbæk, Jens Andersen, Bjerregrav, Nielsine Laursen, Læsten, og Niels Møller, Svinding.

Den 25. marts 1971 blev der holdt stiftende generalforsamling. I 1973 blev foreningen medlem af Den Jyske Sammenslutning, i dag Danske Seniorer. Det nuværende navn kom i 2014.

Nævnes kan også, at foreningen i 1977 modtog en fane fra Danmarks-Samfundet.

Bjerregravcentret

De første 20 år mødtes man på skolen, men da Bjerregravcentret kom til i 1991, flyttede man hertil, og man er i foreningen særdeles tilfreds med at kunne råde over rammerne her - blot kunne de gerne være større.

For det er en aktiv forening, der markerer sit 50-års jubilæum. Der udarbejdes et program for hvert halvår, idet aktiviteterne jo var sat på vågeblus i første halvår af 2021. Derfor er det årlige kontingent på beskedne 100 kroner ikke opkrævet.

Men ellers er der mange tilbud - bowling, bankospil, kortspil, foredrag, underholdning, modeopvisninger og søndagskaffe.

Som noget nyt tilbydes nu også en andagt med efterfølgende kaffe, forestået af sognepræst Søren Dam Kjeldsen. Bortset fra kortspillet foregår tingene i dagtimerne.

Medlemmerne er også på tur et par gange hvert år. Senest en todagestur til Slesvig.

- Den var udsolgt på et kvarter, fortæller kasserer Henny Søndergaard, der klart sporer et ønske hos mange om nu endelig igen at kunne komme ud.

Tidligere har klubbens medlemmer været på flyture til steder som Kreta, Malaga og Napoli.

Ved festen tirsdag er der spisning med mad fra Tronborg, underholdning ved Black Jack Duo, og Bo Young kommer og giver nogle numre.

Annonce

Ni formænd

Foreningen har haft ni formænd gennem de 50 år, nemlig Kjeld Svendsen, 1971-78, Sigvald Brøndum, 1979, N. Høj Madsen, 1980-81, Aage Tønder, 1982-83, Thorvald Christensen, 1984-87, Robert Møller, 1988-93 og afgået ved døden dette år. Han afløstes af Mehlsen Pedersen i et halvt år. Derefter Anna Otkjær, 1994, Metha Snebæk, 1995-2000, Grethe Thomsen, 2000-05, og Inga Madsen, 2006-12.

Niels Erik Pedersen er den længst siddende formand fra 2013 og indtil videre. Det kan nævnes, at en forgænger, Metha Snebæk, var hans svigermor - og at Bjerregravcentret er opført af kasserer Henny Søndergaards mand, der var murermester.

Den nuværende bestyrelse ser således ud: Niels Erik Pedersen, formand, Arne Bilenberg, næstformand, Henny Søndergaard, kasserer, Ulla Eriksen, sekretær, og med er desuden Hanne Frandsen og Bent Pedersen.

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce