Annonce
Randers

Brandvæsen rykkede ud til høje flammer i vindueskarm: Det viste sig bare at være hygge

Arkivfoto: Eigil Lihn

Randers: Det er efterhånden sket en håndfuld gange de seneste to år at beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers, rykker ud til, hvad anmeldere tror er en brand, men som viser det sig at være en harmløs biolampe eller biopejs. De laver flammer på en helt anden måde end stearinlys.

Lørdag aften klokken 18.50 kom der en alarm ind fra Bøsbrovej.

- Vi fik meldingen om ild i lejlighed, men kunne allerede udefra se, at der var tale om en biolampe i et glas. Det giver sådan nogle høje flammer og kan nemt forveksles med ild, siger Niels Henrik Nielsen.

Annonce

Han og en betjent bankede på hos beboeren, som med det samme skyndte sig at slukke biolampen.

- Det forklarede vi ham, at det behøvede han sådan set ikke, for han havde ikke gjort noget forkert. Men vi tog en snak om at den måske ikke lige behøvede at stå i vindueskarmen, men kunne rykkes længere ind i stuen, så den var knap så synlig fra de andre bygninger, siger Niels Henrik Nielsen.

Udrykninger til biopejse og biolamper sker, fordi folk er bekymret, og fordi det ligner en brand.

- Det er jo lidt svært. På den ene side er vi jo glade for folks hjælpsomhed og bekymring. Men på den anden side vil det være en god idé, hvis anmeldere kan sikre sig, at der også er tale om brand, siger Niels Henrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce