Annonce
Randers

Aldrig været pænere: Justesens Plæne er blevet ren

Samarbejdet og indsatsen bag "GO Stil" har båret frugt på Justens Plæne, der aldrig tidligere har været så fri for affald som i sommeren 2019. PR Foto
Byparker uden skrald er alle byers udfordring. I Randers har det vist sig, at opskriften på en ren bypark som Justesens Plæne består af et tæt samarbejde med borgere, synlige skraldespande og engagerede unge.

Randers: Noget tyder på, at ungdommen er særligt interesserede i rene byparker.

- Justesens Plæne er blevet meget renere, end den plejer at være. Det er blevet en rarere oplevelse at opholde sig på plænen med mine venner, fordi folk faktisk bruger skraldespandene, siger Petrea Krustrup, én af de unge, der har samarbejdet med Randers Kommune om de nye affaldsinitiativer på plænen.

Sol og sommer betyder ofte masser af affald i parkerne. Derfor samarbejdede Randers Kommune i foråret med en gruppe unge om nye affaldsinitiativer på Justesens Plæne.

Samarbejdet førte til opstillingen af iøjnefaldende skraldespande med sloganet "GO´ Stil", nye siddeområder og nye skodriste under borde og bænke.

Annonce

Politisk glæde

De mange nye affaldsinitiativer har båret frugt. Justesens Plæne har aldrig været renere og fri for affald end i sommeren 2019.

Det glæder ikke mindst Louise Høeg (V), formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget.

- Justesens Plæne er et utroligt populært samlingssted, hvor der tidligere lå en del henkastet affald i de varme sommermåneder. Randers Kommune har i flere år forsøgt at komme affaldet til livs ved at sætte flere skraldespande op uden større held. Det er derfor glædeligt, at de nye initiativer virker og gør en forskel, siger hun.

Ud over de farvestrålende affaldsspande og nye siddeområder har kommunen også sat standere op med affaldsposer.

Plænen har også fået et ekstra tjek med et par affaldssnappere i de varme weekender i juli måned.

Kommunen siger tak

Randers Kommune takker borgerne for deres indsats med at ramme skraldespandene ved eventen "Tak for skraldet" fredag 1. november på Rådhustorvet i Randers.

Her byder kommunen på gratis kage og kaffe og uddeling af lommeaskebægre og lommeaffaldsposer.

Eventen finder sted fra kl. 14.30-16.30. På pladsen vil der være et lydstudie, hvor borgere i alle aldre kan indtale de budskaber, som de talende affaldsspande i Randers skal sige i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Sangaften med Luna-koret

Randers HK For abonnenter

Agesen efter hektisk afslutning mod tophold: - Jeg var rasende

Annonce