Annonce
Randers

Alex fik nej til praktik på plejecenter: Nu har han fået job på centeret

Distriktsleder Merethe Jacobsen og sosu-praktikant Alex Bøgstrup foran plejecenter Møllevang i Randers. Siden mandag har han kunnet skifte praktikant-titlen ud med ferieafløser. Foto: Jan Sisseck
Alex Bøgstrup ville gerne, men fandt det grænseoverskridende at skulle hjælpe andre mennesker med den intime hygiejne. Han valgte dog at give jobbet som sosu-hjælper et forsøg og fandt selv en praktikplads, som jobcenteret først afviste at godkende - ved en fejl skulle det vise sig.
Annonce

Randers: - Jeg er lykkelig for, at jeg ikke bare accepterede afslaget fra jobcentret, siger Alex Bøgstrup.

Han henviser til, at da han for nogle uger siden på eget initiativ havde fundet en praktikplads hos plejecenter Møllevang for at få afprøvet, om en fremtid som sosu-hjælper kunne være en mulighed. Jobcenteret afviste dog at godkende praktikken og begrundede det med, at politikerne havde besluttet, at de skulle koncentrere sig om at hjælpe de nyledige fra coronakrisen i job først.

49-årige Alex Bøgstrup havde efter en lang karriere i transportbranchen været ledig i knap to år. Han forstod ikke, at de nylediges fremtid var vigtigere end hans, og han havde endda været proaktiv og selv fundet en indgang til en helt ny branche.

Derfor henvendte han sig til Randers Amtsavis, og da vi undersøgte sagen og skrev om den, viste det sig da også, at afslaget var en fejl. En eller flere medarbejdere havde fejlfortolket budskabet fra politikerne, som ganske rigtigt ønskede en prioritering af de ledige, der havde mistet jobbet som følge af coronakrisen. Men et personligt initiativ som Alex Bøgstrups skulle naturligvis imødekommes.

Annonce

Grænsen vist sig let at overskride

Således fik Alex Bøgstrup lov - med en uges forsinkelse - til at starte i praktik som hjemmehjælper med base på Møllevang. Og det er ikke bare han, men også hans chef, distriktsleder for udegruppen Merethe Jacobsen, rigtig glad for.


Og det med at skulle hjælpe med personlig hygiejne og toiletbesøg fylder forsvindende lidt og er egentlig heller ikke specielt grænseoverskridende. Når man står i situationen er det jo bare helt naturligt at hjælpe.

Alex Bøgstrup


Efter to ugers praktik er Alex nu blevet ansat som fast afløser i hele sommerperioden, og forleden kørte han for første gang ud på egen hånd for at hjælpe nogle af byens ældre borgere.

- Det er dels dejligt at have fået noget at lave, men ikke mindst er det en skøn fornemmelse at være i et job, som i den grad giver mening. Det er bare dejligt at kunne hjælpe andre, siger han.

At opsøge plejecenteret for at forhøre sig om en praktikplads havde i sig selv krævet en stor overvindelse.

- Jeg fandt det grænseoverskridende at skulle hjælpe voksne mennesker med den personlige hygiejne og eksempelvis tørre dem bagi efter toiletbesøg. Jeg forestillede mig vist, at det var det, arbejdet hovedsageligt handlede om.

- Men det er jo slet ikke tilfældet. Jobbet indeholder så meget, det er afvekslende og givende på mange forskellige plan. Og det med at skulle hjælpe med personlig hygiejne og toiletbesøg fylder forsvindende lidt og er egentlig heller ikke specielt grænseoverskridende. Når man står i situationen, er det jo bare helt naturligt at hjælpe, siger Alex Bøgstrup.

Annonce

Sous-uddannelse?

Nu overvejer han kraftigt at søge ind på social- og sundhedsskolen for at få en uddannelse til området, og her kan han regne med Merethe Jacobsens fulde opbakning.

- Alex har nemlig det, der skal til for at blive en god sosu-hjælper. Man kan lære meget på skolen, men der er nogle personlige kompetencer, man skal have med sig for at blive rigtig god. Og dem er der ingen tvivl om, at Alex har.

- Han er god til at fornemme, hvad det er for et menneske, han står overfor. Det er vigtigt i et job som dette og afgørende for, at man kan danne gode relationer til borgerne, siger Merethe Jacobsen og tilføjer:

- Og så er jeg glad for at have fået en fin ambassadør for faget. Det er dejligt, at han vil fortælle sin historie i avisen og på den måde bidrage til et mere positivt og nuanceret billede af vores fag end det, der ofte tegnes i medierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce