Annonce
forside

Alexander fra Randers laver årets bedste YouTube-klip

<p>Da Alexander Husum startede med at filme sig selv og lægge det på nettet, brugte han en stabel af DVD?er som kamerastativ. Foto: Annelene Petersen</p>

Alexander Husum fra Randers løb med hele to priser ved årets YouTube-prisuddeling, Guldtuben. Herunder årets bedste klip.

Ved årets YouTube-prisuddeling, Guldtuben, vandt 19-årige Alexander Husum fra Randers prisen for årets bedste danske YouTube-klip.
Annonce
Klippet 'Bliv den perfekte kæreste', som er set over 485.000 gange, er en sjov og ironisk fortælling om, hvad man skal gøre, for at være den perfekte partner for sin udkårne. Eller måske rettere, hvad man ikke skal gøre.

Sammen er de større

Videoen har han lavet sammen med sin kæreste, som også er kendt under YouTube-brugenavnet, LouLiving.
Udover prisen for det bedste klip, vandt Alexander Husum og Louliving sammen prisen 'årets Collab,' som er prisen, der gives, for årets bedste samarbejde imellem to YouTube-stjerner.
Ikke nok med at Alexander Husum og LouLiving er blevet kærester i virkeligheden, så har de også et fast partnerskab på YouTube, hvor de ofte optræder i hinandens videoer.

19 år og stjernestatus

Alexander Husum har fået lidt af en stjernestatus online, siden han startede sin online-karriere i 2009. Han har nemlig ikke mindre end 145.000 faste abonnenter, imens hans kæreste LouLiving har 127.000.
Han er faktisk blevet så stor, at han meget ofte har svært ved at gå i fred på gaden, fordi især unge imellem 10 og 16 år genkender ham overalt - oftest med stor begejstring.
Alexander Husum er i år blevet færdig med sin HHX, og han har tidligere udtalt, at han nu vil satse på sin online-karriere fuld tid.
Du kan se klippet, bliv den perfekte kæreste her.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Annonce