Annonce
Randers

Alkoholkampagne skal hjælpe flere i behandling

Mange danskere har et alkohol-problem uden selv at erkende det. Arkivfoto
Få kender og benytter sig af kommunernes gratis tilbud om alkoholbehandling.
Annonce

RANDERS: Alkohol & Samfund og TrygFonden sætter i uge 40 fokus på at få mennesker med alkoholproblemer og deres pårørende til at søge hjælp.

Omkring 620.000 danskere har et problematisk alkoholforbrug, og 147.000 er deciderede afhængige af alkohol. Alligevel var blot 17.600 personer i offentligt finansieret alkoholbehandling i 2018 - til trods for, at der er rigtig gode muligheder for at få hjælp til at sænke sit forbrug af alkohol eller helt holde op med at drikke. Men to ud af tre kender ikke til de gratis tilbud om alkoholbehandling i kommunerne.

Hovedparten af de danskere, som drikker for meget, har  svært ved at erkende, at de har et alkoholproblem. Derfor er der brug for oplysning og viden om de mange tilbud, der er for at få hjælp til at håndtere et alkoholproblem.

- Det er svært at erkende, at du har et for højt alkoholforbrug – og endnu sværere at række ud efter hjælp.  Du kan gå til egen læge, kontakte din kommune eller ringe til Alkolinjen, hvor man kan få anonym rådgivning, hvis man foretrækker det. Alkolinjen kan være et godt sted at begynde, hvis man har svært ved at tale om sit alkoholproblem, og så kan man blive hjulpet videre i egentlig behandling, hvis man ønsker det, siger Bjarne Stenger Elholm, leder af Alkolinjen hos Alkohol & Samfund.

Annonce

Muligheder for alkoholbehandling

Sammen med TrygFonden står Alkohol & Samfund bag uge 40-indsatsen, der sætter fokus på at søge behandling, inden man selv og familien falder sammen:


Det er svært at erkende, at du har et for højt alkoholforbrug – og endnu sværere at række ud efter hjælp

Bjarne Stenger Elholm, leder af Alkolinjen hos Alkohol & Samfund


- Alle kan benytte sig af behandlingstilbuddene i kommunerne, men to ud af tre ved ikke, at de kan gå til deres kommune og søge gratis behandling. Vi håber med denne indsats at få flere til søge hjælp, så de kan lægge alkoholproblemerne bag sig, siger Frederik Mühldorff Sigurd, projektchef i TrygFonden, og fortsætter:

- Er man pårørende eller bekymret for én i omgangskredsen, kan man også henvende sig til både kommunen og Alkolinjen og få råd til at håndtere hverdagen med en alkoholafhængig og til, hvordan man hjælper personen i gang med behandling.

I Randers kan du få gratis hjælp ved at kontakte Rusmiddelcenter Randers, Gammel Hadsundvej 1, telefonnummer 89157070.

På hjemmesiden rusmidler.randers.dk/alkohol/ kan du læse mere om rusmiddelcentrets tilbud.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce