Annonce
Østjylland

Alle århusianere skal have et sted at sove: Kommunen er klar med ekstra sengepladser til de hjemløse

Aarhus Kommune står klar med senge til byens hjemløse i vintermånederne. Arkivfoto: Kim Haugaard
Efteråret står for døren og Aarhus Kommune er klar med et vinterberedskab, der sikrer alle hjemløse et sted at sove. 14. november åbner Aarhus Vinterherberg, som tager imod hjemløse migranter.

AARHUS: Det har både kunne mærkes og ses de seneste dage. Vinterkulden er på vej og derfor vil efterspørgslen på en varm seng stige i den kommende tid på byens herberger.

Erfaringerne fra de seneste år viser, at der særligt i de kolde perioder kan være et stigende pres på byens steder. Derfor registrerer kommunen vinteren over antallet af ledige pladser på de forskellige tilbud og står desuden klar med ekstra natpladser på Forsorgshjemmet Østervang, hvis det bliver nødvendigt.

Der er mulighed for at overnatte seks forskellige steder i kommunen. Det er på Tre Ege, Forsorgshjemmet Østervang, Forsorgstilbuddet Nordbyen, Natvarmestuen på Kalkværksvej, UngNat på Nørre Allé og Aarhus Vinterherberg.

Annonce

- Alle århusianere skal have et sted at søge nattely, når efterårskulden bider i kinder og tæer, siger social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Kristian Würtz. .

- Lige nu er der tilstrækkeligt med sovepladser på byens herberger og forsorgstilbud, men vi følger behovet tæt og står klar til at tage ekstra pladser i brug, hvis det bliver nødvendigt, lyder det.

Social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, vil sikre, at der er plads til overnattende på byens herberger, når vinterkulden for alvor sætter ind. Arkivfoto: Kim Haugaard

Det er dog ikke alle hjemløse, som kan gøre brug af de eksisterende herberger og forsorgstilbud. De udenlandske hjemløse kan ikke overnatte på de etablerede varmestuer i Aarhus, da det kræver dansk sygesikring.

Natpladser i Aarhus

Aarhus Kommune og kommunens samarbejdspartnere tilbyder vinteren over natpladser på følgende herberger og forsorgstilbud:

  • Tre Ege
  • Forsorgshjemmet Østervang
  • Forsorgstilbuddet Nordbyen
  • Natvarmestuen på Kalkværksvej
  • UngNat på Nørre Allé
  • Aarhus Vinterherberg

Der for har Aarhus Kommune i samarbejde med Blå Kors, Røde Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus valgt at åbne dørene til Aarhus Vinterherberg, som er et nødherberg for hjemløse migranter.

- Alle skal have mulighed for et varmt måltid og et varmt sted at sove – uanset om man har et dansk sundhedskort eller ej. Aarhus Vinterherberg er et vigtigt samarbejde, som vinteren over skaber tryghed for en meget udsat gruppe af hjemløse, siger Kristian Würtz.

Alle skal have mulighed for et varmt måltid og et varmt sted at sove – uanset om man har et dansk sundhedskort eller ej.

Kristian Würtz

Aarhus Vinterherberg på Tage-Hansens Gade åbner den 14. november.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Randers

To unge mænd anholdt efter overfald på 17-årig: Sparkede ham flere gange i ansigtet og på kroppen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Randers

50 år med Randers Lille Skole: En skole der tog afstand fra "den sorte skole"

Annonce