Annonce
Østjylland

Alle 27 er med i konstituering

Jan Petersen viser her hvor mange partifæller han får selskab af i den nye kommunalbestyrelse. Foto: Flemming Højer

I Norddjurs ved man, hvor man har Venstre - tropperne er samlet.

Annonce

Stort set på samme tid, hvor nabokommunen Syddjurs for andet valg i træk får opmærksomhed fra hele landet på grund af et kaotisk konstitueringsforløb, samledes kommunalbestyrelsen i Norddjurs til et ekstraordinært møde, som var nødvendigt at holde uden for den sædvanlige mødekalender, da men efter nytår gerne vil nedsætte et erhvervsudvalg.

Men hvor man i Syddjurs har svært ved at leve op til Venstres valgslogan om, at man ved, hvor man har partiet, så kunne borgmester Jan Petersen, S, åbne mødet i rådssalen i Grenaa med at fortælle, at han nu har samlet alle 27 medlemmer i den nye kommunalbestyrelse om en fælles konstituering. Allerede på valgnatten samlede han 19 af de 27 medlemmer - fra S, SF, Enhedslisten, DF, Liberal Alliance og konservative, men nu er også de sidste - fra netop Venstre og Borgerlisten gået med, så når den nyvalgte kommunalbestyrelse skal mødes og fordele posterne onsdag 11. december, kan det ske uden den store dramatik, da alt er aftalt på forhånd. Indtil da mangler man kun at sætte navne på de poster, som partierne er blevet enige om.

»Ideen med et erhvervsudvalg er at sætte mere fokus på området. Vi skal have gang i Vækst Norddjurs,« siger Jan Petersen, der i kraft af sin borgmesterpost og formand for økonomiudvalget også bliver formand for det nye udvalg.

Det ekstraordinære møde var overstået på få minutter og uden debat. Kun SF's Mads Nikolajsen mindede om, at flere udvalg har ansvar for erhvervslivets vilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Randers For abonnenter

Dilemma: Politikere står langt fra hinanden i ulykkelig sag i Assentoft - bygherren vil gøre alt for at finde en god løsning

Annonce