Annonce
Randers

Alle blodprøver skal bookes online

Borgerne skal booke en tid til blodprøvetagning med NemID på booking.rm.dk. Til september kommer der desuden en telefonlinje til afbud. Arkivfoto: Annelene Petersen

Fra 1. oktober skal borgere booke tid online til blodprøvetagning på Regionshospitalet Randers og i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke. Dermed er det slut med at møde uanmeldt op og vente på en ledig tid.

Randers: Fra 1. oktober bliver alle borgere bedt om at bruge tidsbestillingssystemet: booking.rm.dk, når de skal have taget blodprøver på hospitalet og i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke. På nuværende tidspunkt booker ca. 50 procent af borgerne en tid på hospitalet og ca. 25 procent i Sundhedscentret.

- Vi er glade for at se, at mange borgere allerede booker tid til blodprøvetagning online. Men det medfører, at de borgere, der møder op uanmeldt i stedet for at booke tid, risikerer lang ventetid. Når alle borgere booker tid online, vil vi effektivt kunne styre vores patientflow i prøvetagningsambulatorierne og dermed imødegå lang ventetid for borgerne, siger Lene Jacobsen, afdelingsbioanalytiker ved Regionshospitalet Randers.

Annonce

Gode erfaringer

Man har valgt at indføre online tidsbestilling til blodprøvetagning på hospitalet og i Randers Sundhedscenter efter god erfaring fra tre decentrale blodprøvetagningsenheder i Ebeltoft, Rønde og Allingåbro. Her oplever både sundhedspersonale og borgere, at online tidsbestilling medfører en smidig tilgang til blodprøvetagning uden unødig ventetid.

Prøvetagningsambulatoriet i Grenaa venter indtil videre med at indføre online booking, så her kan man stadig møde op uden en tid.

Ny linje til de akutte

Som noget nyt indfører Regionshospitalet Randers en ny akutlinje til de mange borgere, der fx skal have taget en blodprøve efter en konsultation andetsteds på hospitalet. Med den nye akutlinje kan sundhedspersonalet på hospitalets afdelinger og ambulatorier booke deres patienter ind til en akuttid og dermed sikre, at borgeren ikke får nogen nævneværdig ventetid.

Der vil desuden blive oprettet akuttider til borgere, hvor en praktiserende læge skønner, at prøven skal tages direkte efter besøg hos lægen.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce