Annonce
Randers

Alle er enige om at der skal ske noget, men: Byrådsflertal vil ikke være med til at fremskynde udvidelse af Højsletvej

Højsletvej forbinder Mariagervej og Hadsundvej, Vejen er smal og kanterne ødelagte, så det er svært at færdes på den. Politikerne vil have vejen gjort i stand, men er ikke enige om hvornår det skal ske. Arkivfoto: Annelene Petersen
Byrådsflertal holder sig til planen og vil ikke være med til at fremrykke en udvidelse af Højsletvej, fordi den allerede er med i budgetforliget for 2021, som fire partier står bag.

Randers: Højsletvej vil ikke blive rykket længere frem i køen af vejprojekter. Det besluttede et flertal i byrådet mandag. Et mindretal, Venstre, Dansk Folkeparti og Velfærdlisten, gik på mødet ind for, at der snarest bruges penge på at få Højsletvej gjort bredere.

- Vi foreslår, at vejen prioriteres før Ringboulevardens forlængelse. Det vil gøre god gavn for borgerne og de erhvervsdrivende, og dem der pendler på Højsletvej. Ringboulevardens forlængelse har været planlagt i 30 år, sagde Frank Nørgaard (DF). Han mente, at det projekt godt kan vente lidt endnu.

Da Socialdemokraterne, radikale, konservative og SF i efteråret 2020 indgik et budgetforlig, var Højsletvej nævnt i forligsteksten:

Annonce

Ligeledes er udvidelse af Højsletvej et projekt, der har aftalepartiernes fokus, ligesom aftalepartierne er opmærksomme på, at der må forventes behov for yderligere finansiering. Dette vil blive drøftet i forbindelse med kommende års budgetlægninger, når der skal ske prioritering af ikke-disponerede anlægsmidler.

Højsletvej er også med i den kommende infrastrukturplan, der blandt andet vil skabe bedre vilkår for den trafik, der går fra øst til vest i kommunen.

Det er urimeligt

- Vi vil ikke gå med til at fremrykke vejprojekter på den her måde. Det er urimeligt, når der er projekter der har ventet i årevis. Bare fordi nogen har henvendt sig til en politiker, kan vi ikke begynde at fremskynde tingene, sagde Frida Valbjørn Christensen (EL). Hun henviste til, at Frank Nørgaard flere gange har rejst sagen i miljø- og teknikudvalget og nu byrådet, fordi beboere på vejen har henvendt sig til ham.


Man skal nogle gange flyve lidt højere op i helikopteren.

Anker Boje


- Ved at opgradere Højsletvej kan vi igen åbne den for den tunge trafik, så vi undgår unødvendig omkørsel. Flere bilister vil vælge den vej, når de føler sig trygge - det vil fremme fremkommeligheden at sætte Højsletvej i stand, sagde Jens Peter Hansen (V). Han påpegede, at man lige så godt kan få vejen lavet først som sidst.

Annonce

Op i helikopteren

- Man skal nogle gange flyve lidt højere op i helikopteren, sagde Anker Boje med henvisning til, at Ringboulevardens forlængelse hænger sammen med Klimabroen og hele trafikafviklingen i byen.

Anker Boje mente, at man nu bør afvente, hvordan det går med de tiltag, man i miljø- og teknikudvalget har besluttet at sætte i gang. Blandt andet hyppigere opfyldning af kanterne på vejen.

- Højsletvej er en vigtig vej. Derfor den er med i budgettet og der er en plan for, at vi skal i gang deroppe. Hvor var Claus Omann Jensen og Frank Nørgaard, da de havde flertallet alene? Vi fire partier har fokus på det, sagde Mogens Nyholm (R) med henvisning til det tidligere byråd, hvor DF og Venstre havde flertal, ikke har sat vejen i stand, mens S, SF, R og K med budgettet for 2021 har sat Højsletvej på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce