Annonce
Randers

Alle kom i julestemning med Sigurd Barrett

Sigurd Barrett med julequiz med børn og voksne på scenen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Både små og store havde en hyggelig stund med den musikalske Sigurd Barrett og bjørnen Bjørn, samt hele to kor - Randers Egnsteaters Kor og Favrskov Musikskoles Pigekor, samt med gæsteoptræden fra Juleevangeliet the Musical.
Annonce

Randers: Alle 550 billetter var revet væk, og gæsterne til julevelgørenhedskoncerten med Sigurd Barrett i Arena Randers kom søndag i godt humør af den blændende musikalitet, der blev lagt for dagen. Han kan noget, ham vores alle sammens Sigurd Barrett, og han fik både børn og voksne med på leg og løjer, da han styrede julevelgørenhedskoncerten sikkert i land.

Barrett selv var veloplagt og i godt humør, og det smittede af på gæsterne i hallen. Han var godt bakket op at hele to kor. Randers Egsteaters Kor, som Barrett har arbejdet en del sammen med, og som han roste for deres fremragende sang, og så Favrskov Musikskoles Pigekor, som Sigurd Barrett med én dags varsel havde hentet ind, fordi han havde hørt dem synge så godt.

Programmet var et miks mellem Barretts egne sange og de traditionelle julesange, krydret med en julequiz mellem børn og voksne på scenen, og så med et fabelagtigt besøg fra Randers Egnsteaters forestilling Juleevangeliet the Musical med Josef og den højgravide jomfru Maria, og ikke mindst to forrygende syngende og dansende kameler. Musicalen er i øvrigt skrevet af Sigurd Barrett.

Alle på scenen, bag scenen arbejdede gratis og hallen var gratis, så alle indtægter fra billet-entreen går ubeskåret til Randers Julehjælp, der er arrangeret af Randers Amtsavis sammen med Lions Club Randers Gudenaa og som går til børnefamilier med begrænsede økonomiske midler.

146 entré- og mad-billetter doneret

Sigurd Barrett-koncerten til fordel for Randers Julehjælp har haft hjælp fra disse sponsorer:

Advokatfirmaet Grønbæk og Huuse.

National Revision Randers.

Jyske Bank.

Fiskerestaurant Pakhuset.

Fårup Beton.

Rotary Randers Business Breakfast.

Randers Egnsteater.

De har tilsammen sponseret 146 entré- og mad-billetter til børn fra socialt udsatte familier.

Annonce

Vild med bjørnen Bjørn

På tilskuerpladserne sad tre generationer med Jytte Hansen, hendes datter, Helle Just Laursen, og dennes datter, Sofie på fem år og ti måneder:

- Vi er her, fordi min datter, Sofie, er vild med Sigurd, eller rettere med hans bjørn. Hun har den som bamse, og den har hun med sig overalt. Og så går pengene fra billetterne jo til et godt formål, siger Helle Just Laursen.

- Samtidig er det kvalitetstid for os. Der er godt nok på samme tid håndbold, men mit barnebarn er vigtigere, siger Jytte Hansen, der om nogen ved, at det har betydning at hjælpe folk, som ikke har så meget at gøre godt med, op til jul.

- Jeg har selv fået julehjælp, da jeg var ung. Jeg var alene med børnene, og pengene var små. Så jeg ved, at det gør en stor forskel. Heldigvis har jeg fået nogle børn, som er meget taknemmelige, siger Jytte Hansen.

Efter koncerten var Helle Just Laursen begejstret:

- Det var en rigtig fin koncert, både hyggelig og sjov. Sofie var lidt skuffet over, at der ikke var mere med bjørnen med, men det hjalp så, da kamelerne kom ind på scenen. Det var ret sjovt, og nu har vi faktisk også bestilt billetter til den forestilling, siger Helle Just Laursen.

Annonce

Havanna holdt interessen

En anden lille gæst var Havanna på snart tre år fra Langå. Hun var til sin allerførste koncert nogensinde. Hun kender Sigurd Barrett fra videoer på Youtube.

- Jeg er jo selv vokset op med Sigurd Barrett, og vi forventer, at han kan lave en koncert, hvor alle kan være med. Sådan plejer det jo at være med ham, siger Havannas mor, Ann-Chatrine Hougaard, der også har Havannas mormor og bedstefar med på stolerækkerne.

- Og så er det jo rigtig dejligt at kunne være med til at børn får en god jul. Alle fortjener en god jul, siger Ann-Chatrine Hougaard.

Efter koncerten var de bestemt ikke skuffede:

- Det var godt, kort og godt, for det var en helt perfekt længde, når der er små børn med. Havanna klarede det fint, og hun holdt interessen hele vejen, selv om hun på et tidpunkt var nede at ligge på gulvet, men hun fulgte alligevel med i, hvad der skete på scenen. Det var virkelig hyggeligt, og Sigurd Barrett fik os i julehumør. Han formår at få os voksne til at grine og at få børn til at føle sig helt unikke, siger Ann-Chatrine Hougaard.

Tre generationer fra Randers til julevelgørenhedskoncert i Arena Randers. Fra venstre er det Helle Just Laursen, hendes mor, Jytte Hansen og Helles datter, Sofie. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Direktøren for det hele

Direktøren for det hele, eller i hver fald lige her, nemlig sundhed, kultur og omsorg, Erik Mouritsen, havde inviteret sin kone, Lone, med. De sad på allerbageste række.

- Vi synes, at det er så fantastisk med sådan et arrangement, og selvfølgelig skulle vi købe billetter til det. Også selv om vi lige kom hjem fra Tyskland i aftes, så var vi ikke i tvivl om, at vi ville til det her. Jeg synes, at det er så fint, at egnsteateret igen gør noget, som ikke er prøvet før, siger Erik Mouritsen.

Randers Egnsteaters direktør, Peter Westphael, var beæret over at firmaer og medarbejdere var med til at holde julevelgørenhedskoncerten, helt frivilligt.

- Og mine medarbejdere har endda betalt indgangsbilletten selv, fordi de gerne ville støtte det gode formål. Det gør mig så stolt, siger Peter Westphael, der også var stolt over at kunne præsentere et par numre fra forestillingen som egnsteatret kørte to af søndag, nemlig Juleevangeliet the Musical, der faktisk snart kan melde udsolgt af alle 5000 billetter.

- Skuespillerne havde sagt: "Vi vil også være med i julevelgørenhedskoncerten i Arenaen", og det kunne lige lade sig gøre, at de leverede et par numre her, og så ellers skyndte sig hjem på teateret til forestillinger klokken 14 og klokken 16, siger teaterdirektøren.

Lille Havanna på snart tre år fra Langå debuterede udi koncert og show med julevelgørenhedskoncerten søndag. Her ses hun med sin mor Ann-Chatrine Hougaard. Foto: Anne Myrup Pedersen
Direktøren for sundhed, kultur og omsorg i Randers Kommune, Erik Mouritsen med fru Lone, var også til julekoncert med Sigurd Barrett. Foto: Anne Myrup Pedersen
Dyb koncentration blandt små og store koncertgæster. Foto: Anne Myrup Pedersen
Både børn og voksne var opslugt af showet, og Sigurd Barrett formåede at lave et arrangement, der fik alle med. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fint besøg fra Juleevangeliet the Musical fra Randers Egnsteater med syngende og dansende kameler var lige noget for børnene. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce