Annonce
Fodbold

Alliancen tror på bredt samarbejde for pigespillere

IF Alliancen er præsenteret i både U8-, U9-, U10-, U13- og U14-rækkerne for pigespillere, men klubben også har et seniorhold, der spiller syvmands. Arkivfoto: Lars Rasborg
Hos IF Alliancen i Stevnstrup er der stor tro på, at onsdagens møde om pigefodbold i Randers Kommune var første spadestik til et bredt samarbejde omkring kommunens pigespillere.
Annonce

Randers: Fem repræsentanter fra IF Alliancen sad med ved mødebordet onsdag aften, da Kultur- og fritid i Randers Kommune havde inviteret til en snak om at styrke pigefodbolden i kommunen.

Mads Simonsen, der sidder i bestyrelsen i IF Alliancen, var med og fik en positiv fornemmelse med fra mødet, der varede mere end to timer.

- Vi gik ind med et åbent sind, og jeg synes, at det var et positivt møde. Selvfølgelig var der nogle bekymringer omkring det praktiske og økonomiske, men for mig er det ikke det vigtigste lige nu. Hvis vi vil det, så skal vi nok få løst de andre ting.

- Jeg tror, at alle har erkendt, at vi er nødt til at gøre noget for at finde en model til et fælles samarbejde. Det næste skridt er så, hvordan vi skal gøre det, siger Mads Simonsen.

Hans primære fokus i bestyrelsesarbejdet i IF Alliancen er netop på pigefodbolden, og han understreger et stort ønske om at skabe bedre vilkår for randrusianske fodboldpiger.

- For mig at se er det vigtigste, at vi skaber nogle gode rammer, hvor vi sikrer, at så mange piger som overhovedet muligt spiller fodbold. Vi skal både holde på store talenter og sikre bredden, og der tror jeg på, at vi skal samarbejde meget mere. Det er synd og skam, at piger tager udenbys for at spille fodbold, fortæller Mads Simonsen, der pointerer, at tre ungdomsspillere i IF Alliancen er skiftet til AaB, som tilbyder et elitemiljø.

- På mødet fornemmede jeg en fælles forståelse for, at det er nu, hvis der skal ske noget med pigefodbolden i Randers. Vi kan ikke blive med at kigge på, og der var en positiv tilgang hele vejen rundt. Men det er ikke et quickfix, som bliver løst over et halvt år, for der skal laves et ordentligt forarbejde, så alle kan se sig selv i det, fortsætter Mads Simonsen, der tidligst tror på, at et gennemarbejdet samarbejdsprojekt kan være sat i søen i 2021.

Annonce

Klubben skal med på vognen

For Mads Simonsen er næste skridt at præsentere den øvrige bestyrelse i IF Alliancen for punkterne fra onsdagens møde.

- Jeg håber, at de også er positive stemt, men det tror jeg helt bestemt. Og så skal vi have aktiveret folk, der brænder for, at piger skal have gode muligheder for at spille fodbold. Det må ikke kun være bestyrelserne, der synes, at det er en god idé. Alle i klubberne skal være med på vognen, lyder det fra Mads Simonsen.

Tror du på, at det lykkes at skabe et fælles projekt for fodboldpiger i kommunen?

- Jeg tror ubetinget på, at det her kommer til at lykkes, og måske en smule naivt tror jeg også på, at alle klubber kommer til at være med. Det skal lykkes, for det er nu, vi som by skal med omkring pigefodbolden, siger Mads Simonsen, der selv har en datter på 13 år, der har valgt at søge ambitionerne opfyldt i AaB i mangel på et lignende tilbud i Randers.

- Vi har et knaldhamrende godt tilbud til vores drengespillere i Randers FC, og jeg synes, at det er en skam, at vi ikke kan tilbyde det samme til piger i Danmarks sjettestørste by. Det kan simpelthen ikke passe, at vi ikke kan finde ud af det sammen. Det skal vi kunne, siger Mads Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce