Annonce
Erhverv

- Alt hvad vi kan gøre sundt, gør vi sundt

Martin Nielsen og Patrick Bach er glade for den gode start på iværksættereventyret i Randers. De to drømmer om at etablere en kæde af cafeer rundt om i landet. Foto: Anders Bach

Cafeen Fresh Habits i Randers buldrer frem og drømmer om en ny dansk og international kæde.

Randers: - Ikke nok med, at maden smager godt, deres råvarer er lækre, deres smoothies er så gode, at jeg ville slå en handicappet sæl ihjel for en slurk.

- Elsker det her sted. Alt er så friskt og lækkert, og der er rigtig lækre muligheder fyldt med lækkerier for kroppen. Deres mad, smoothies og kaffe er super lækkert og top friskt. Og deres service er helt, helt i top! Jeg er fan.

Kunderne strømmer til Fresh Habits på Østervold i Randers, ovenstående to citater er hentet fra cafeens Facebookside, og det er to glade og optimistiske iværksættere, vi møder i den travle forretning i det centrale Randers.

- Vi har været i gang med vores projekt siden april-maj 2016. Vi fik vores lokale her på Østervold i september sidste år, og vi har brugt lang tid og mange penge på at sætte lokalet i stand. Vi ville være sikre på en god start, så vi har gjort meget ud af miljøet, det skal se ordentligt ud, siger Martin Nielsen.

Martin Nielsen er 24 år, uddannet bygge- og montagetekniker. Han har i mange år arbejdet på cafeer i Randers.

- Jeg arbejder altid, også når jeg har fri. Jeg har en kæreste, Zino på 22 år, hun er fra Aarhus, men bor nu i Randers. Hun arbejder som bartender på Old Irish Pub og på Master Bowl og hjælper til en gang imellem her hos os i Fresh Habits.

Martin har startet Fresh Habits sammen med Patrick Bach, der er uddannet på HHX. Patrick er også 24 år, og han har i mange år arbejdet i den lokale restaurant- og cafebranche.

Patrick er kæreste med Mina på 22 år, som lige nu er uden arbejde, men hun har tidligere arbejdet som tjener på Årslev kro, og også Mina giver en hånd med på Fresh Habits, når det brænder på.

- Du skal ikke være bange for noget, hop ud i det, tro på dig selv.

 

Fresh Habits

Hjemsted: Randers

Grundlæggere: Martin Nielsen og Patrick Bach

Omsætning 2017: Cirka en mio. kroner

Ansatte: To

Kunderne er glade for Fresh Habits? stil med sunde alternativer til den gængse burger fastfood-stil fremstillet af friske råvarer. Foto: Anders Bach

Sunde råvarer

Fresh Habits Health & Juicebar har på kort tid fået massiv succes med at sælge burritos og bowls med sunde varer, juices og smoothies og økologisk kaffe.

- Ideen har vi selv skruet sammen. Vi brugte noget tid på at undersøge markedet her i Randers, og vi fandt ud af, at der manglede en café som Fresh Habits. Vi havde blandt andet været på en tur rundt i USA, hvor vi blev inspireret til vores sunde alternativ til burgere og pizzaer, fortæller Martin Nielsen.

- Alt hvad vi kan gøre sundt, gør vi sundt. Vi anvender kun sunde råvarer i vores burritos og vores bowls, som er en slags varme salater. Vi bruger eksempelvis fedtfattig kalkunbacon i stedet for almindelig bacon, og generelt vil jeg gerne understrege, at vi aldrig går på kompromis med kvaliteten. Alt, hvad vi serverer, bliver lavet friskt fra bunden til hver enkelt servering; det giver lidt ekstra ventetid for kunderne, men vi oplever hver eneste dag, at kunderne sætter pris på, at maden er frisk og sund.

Annonce

Kæde på længere sigt

Lige nu har de to unge iværksættere rigeligt at se til med den første Fresh Habits café, men står det til Martin og Patrick stopper det ikke her.

- Vi vil da på sigt gerne være en stor og landsdækkende kæde, men vi har ikke travlt. Nu skal vi i første omgang etablere os sikkert her i Randers, og så er det planen at udvide med andre cafeer i små og mellemstore byer i Jylland, før vi rykker ind i de større byer som Aarhus og København. Vi er blevet opfordret til at rykke ind i Street Food her i Randers, men jeg tror, at Vejle kan blive den næste by, vi rykker ind i med Fresh Habits. Vi planlægger at åbne den næste cafe inden for tre år, fortæller Martin Nielsen.

- Selvfølgelig vil det være super interessant for os at etablere forretning i en by som Aarhus, og det vil da også være nærliggende med det udgangspunkt, vi har her i Randers. Men priserne på lokaler er markant højere i Aarhus, og det kræver derfor stor kapital at rykke ind i Aarhus med de ambitioner, vi har. Derfor venter vi nok med de større byer, til vi har skaffet de nødvendige midler.

Martin Nielsen fortæller, at de to iværksættere på længere sigt drømmer om at komme til at stå i spidsen for og drive en stor kæde med en række franchise operatører fordelt ud over hele Danmark.

Annonce

Rundet den første million

- Og jeg kan da sagtens se vores forretningside brede sig til andre lande. Men nu tager vi et skridt ad gangen. Allerede i det første reelle år har vi rundet en omsætning på en million kroner. Lige nu omsætter vi for mellem 160.000 og 180.000 kroner og måneden, og kunderne er glade og giver os gode anmeldelser. Hvad mere kan man ønske sig som iværksætter? spørger en glad Martin Nielsen.

Siden februar i år har Fresh Habits givet Martin Nielsen og Patrick Bach mere end fuldtidsarbejde:

- Vi har haft en enkelt ansat, men hun har lige fået nyt job, så når det brænder på, får vi i stedet hjælp af vores kærester.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce