Annonce
Debat

Alternativet og Uffe Elbæk på vej til Ønskeøen?

Uffe Elbæk fra Alternativet proklamerer på partiets årsmøde, at det er tid til "eksperimenter med vort velfærdssamfund". Det løber mig koldt ned ad ryggen. Når den slags ord er blevet brugt af venstreorienterede kræfter i fortiden, har det altid betydet, at der efterfølgende var en masse andre mennesker, som der pludselig ikke var plads til i det "nye" samfund. Sædvanligvis nogle, som ikke var enige - forstås.

Partiet opstiller seks kerneværdier. Ord som mod, empati etcetera er jo fine nok, men det er en gang indholdsløst øregas. Hvor er et ord som flid blevet af? Det er blandt andet slemme kapitalister, som arbejder hver dag og skaber arbejdspladser, som er den direkte økonomiske årsag til, at Uffe Elbæk overhovedet har et job og et parti at passe. Ikke at Elbæks korte ministertid afslørede megen økonomisk indsigt - tværtimod.

Jeg ville en gang imellem ønske, at nogle af de store teoretikere på den outrerede venstrefløj ville prøve at besøge en troende kapitalist som mig. Min kone og jeg har brugt 10 år på at opbygge en skattebetalende, levedygtig virksomhed med seks ansatte. Vi har i perioder slidt og slæbt og påtaget os store økonomiske risici, men har heldigvis været godt hjulpet af dygtige loyale medarbejdere - den slags ting tæller vist ikke hos Alternativet. Her er man mest interesseret i "politiske laboratorier", udfoldelse af personlige drømme etcetera. Ja, hvem skal så betale for alt dette bavl, mens der bliver "teoretiseret på sofaen" - med halvlukkede øjne.

Annonce

Danmark har opbygget et fantastisk velfærdssystem. Det kan altid blive bedre, men vi skal ikke til at "eksperimentere" - dem, der vil det i Alternativet, må selv tage af sted til Uffe Elbæks socialistiske Ønskeø sammen med en rød Peter Pan - for deres egne penge - skabt igennem deres eget arbejde.

Vi vil så fortsætte med at være flittige og betale vor skat og moms med glæde. Jeg vil fortsætte med at glæde mig over, at jeg kan komme på hospitalet eller på aftenskole i et ikke-eksperimenterende demokratisk samfund.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK smadrer sidste sæsons onde ånd

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce