Annonce
Navne

Altid politisk bevidst og SF'er

Charlotte Bromann Mølbæk glæder sig til byrådsarbejdet. Foto: Richard Sylvestersen.

Portræt. Det nyvalgte byrådsmedlem Charlotte Bromann Mølbæk ser frem til støtte fra en velfungerende baggrundsgruppe.

Nok er det kun to år siden, nuværende byrådsmedlem Charlotte Bromann Mølbæk meldte sig ind i SF, men den nu 36-årig pædagog har i adskillige år været politisk interesseret og bevidst og aldrig været i tvivl om, at det er i SF, hun hører til.

I det nye Randers Byråd udgør Charlotte Bromann Mølbæk en énmandsgruppe. Hun ser imidlertid meget frem til, at en baggrundsgruppe af partimedlemmer vil bakke hende op og ser også muligheder i et samarbejde med den socialdemokratiske gruppe.

Charlotte Bromann Mølbæk er medlem af børn- og skoleudvalget samt af socialudvalget og de ikke arbejdsmarkedsparate. Desuden håber hun, at SF kan bevare nogle af de bestyrelsesposter, der skal besættes.

Annonce

Charlotte Bromann Mølbæk er født i Aarhus, men vokset op i Bjerregrav. Hendes forældre, Alice og Bjarne Mølbæk, er begge politisk interesserede, så der blev ofte diskuteret i hjemmet, hvor valgaftener også altid blev fejret.

Det vil i øvrigt nok være kendt, at netop Alice Mølbæk en periode var formand for SFs partiforening i Randers - den post bestrider datteren lige nu. Men som effekt af sit valg til byrådet trækker Charlotte Bromann Mølbæk sig ved næste generalforsamling.

Charlotte Bromann Mølbæk er sproglig student fra Randers Statsskole, i hvis bestyrelse hun nu har plads. I en alder af 18 år flyttede hun til Randers og havde den ikke rare oplevelse, fastslår hun selv, at være fire måneder på kontanthjælp.

Charlotte Bromann Mølbæk har også prøvet at arbejde på plejeafdelingen på Randers Kloster og at have arbejde med natlig rengøring i begge Føtex-forretninger i Randers.

Undervejs til sin pædagoguddannelse arbejdede Charlotte Bromann Mølbæk halvandet år i børnehaven i Bjerregrav, hvor hun blev tillidsrepræsentant og oplevede forhandlinger med Randers Kommune om nyskabelsen »ny løn«.

Sin første ansættelse fik Charlotte Bromann Mølbæk i en vuggestue i Gjellerup ved Aarhus, et område med mange indvandrere.

Arbejdet gav mange spændende oplevelser med andre kulturer og af og til nogle udfordringer. For eksempel, når forældrene ikke kunne forstå, at deres børn havde godt af at sove uden døre.

En graviditet satte en stopper for arbejdet i Aarhus. Siden blev Charlotte Bromann Mølbæk ansat ved Glarbjerghus i Randers - hvorfra hun faktisk også arbejder i dag - og blev så efter endnu en graviditet ansat ved Familiehuset under Randers Kommune, hvor hun arbejder med rådgivning og vejledning og desuden sammen med en kollega er leder af en gruppe for børn, hvis forældre lider af psykiske sygdomme.

Arbejdet indebærer også adskillige køreture ud i kommunen.

Valget til byrådet betyder på flere områder en ny hverdag for Charlotte Bromann Mølbæk, der bor sammen med sine tre børn i et lejet hus i Dronningborg.

Charlotte Bromann Mølbæk har besluttet at gå fem timer ned i ugentlig arbejdstid, og desuden har hun sikret sig noget praktisk hjælp i huset, så der bliver mest mulig tid til børnene. Ældst er Nina på 10 år. Derefter følger Noah på syv og Liva på tre år.

Zumba og svømning er foretrukne aktiviteter i fritiden, og så drager Charlotte Bromann Mølbæk gerne til koncerter, også uden for Randers.

Charlotte Bromann Mølbæk glæder sig til at komme i gang med byrådsarbejdet:

»Jeg er så optaget af politik, så glad for politik. og ser frem til at være med til at rykke på nogle ting, der betyder noget for mangle mennesker«, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce