Annonce
Østjylland

Alvorlig 112-alarm om fastklemt: Men brandfolk fandt ung pige i en alt for lille babygynge

Østjyllands Brandvæsen rykkede lørdag eftermiddag ud til en alvorlig melding om en person fastklemt i maskine. Men det viste sig heldigvis ikke at være så slemt. Arkivfoto
Lørdag eftermiddag fik Østjyllands Brandvæsen en uventet opgave. I Brabrand måtte redningsmandskab befri en 13-årig pige, der sad ubehjælpeligt fast i en babygynge. Ifølge indsatsleder sker den slags med jævne mellemrum.

AARHUS: Redning af fastklemt i maskine eller lignende.

Sådan lød den alvorlige 112-melding, der lørdag eftermiddag fik et hold fra Østjyllands Brandvæsen i Aarhus til at rykke ud i fuld fart og med blå blink.

Men situationen på uheldsstedet i Brabrand var langt fra så slem som først antaget.

På en adresse ved Lenesvej fandt redningsmandskabet en 13-årig pige, der sad fast i en babygynge.

- Der skulle simpelthen bare muskel- og trækkraft til. Vi fik hende fri i løbet af ingen tid, forklarer indsatsleder Steen Bøje fra Østjyllands Brandvæsen, der lørdag kl. 13.38 rykkede ud på baggrund af vagtcentralens melding om en fastklemt person i maskine eller lignende.

Det sker med jævne mellemrum, at vi rykker ud til den slags fastklemte personer. Af og til undervurderer folk, hvor meget de fylder i en gynge eller lignende.

Steen Bøje, Østjyllands Brandvæsen

Alvorlig situation

Allerede på vej til Brabrand slukkede redningsmandskabet fra Østjyllands Brandvæsen de blå blink.

Det skete, da de fra vagtcentralen fik en opdatering på den første alvorlige melding om en person fastklemt i maskine.

- Det er en af de alarmmeldinger, som vi altid tager meget alvorligt. Den ses ofte ved arbejdsulykker, forklarer Steen Bøje.

På Lenesvej i Brabrand var pigen i babygyngen flankeret af et par jævnaldrende. Men veninderne havde ringet 112, da de ikke kunne få den 13-årige fri.

- Det sker med jævne mellemrum, at vi rykker ud til den slags fastklemte personer. Af og til undervurderer folk, hvor meget de fylder i en gynge eller lignende. Det er ofte kådhed, der bringer folk i de trælse situationer, fortæller Steen Bøje.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce