Annonce
Randers

Ambitiøst projekt på den gamle kaserne: 53 nye boliger på vej

Dragonparken har tidligere rummet soldater og ældre. Nu er nye beboere på vej til Thorsgade. Arkivfoto: Lars Rasborg

Pensionsselskab planlægger 53 nye boliger i den gamle Thorsgade Kaserne.

Annonce

Randers: Den gamle Thorsgade Kaserne har siden, den blev bygget helt tilbage i 1881, huset lidt af hvert. Først soldater og siden ældre medborgere.

Nu planlægger bygningernes ejere, det københavnske pensionsselskab AP Pension at indrette cirka 53 nye boliger i den gamle kaserne, der ligger på adressen Thorsgade 24-36 og er fredet.

Siden nytår har bygningerne stået tomme, efter at den tidligere lejer, Randers Kommune, afsluttede sit lejemål ved årsskiftet.

På det seneste har bygningerne været anvendt til ældreboliger, café og hjemsted for hjemmeplejen.

Forvaltningen indstiller til, at politikerne i kommunens udviklingsudvalg på sit møde torsdag siger god for at gå videre med projektet, der indbefatter, at der bliver lavet en ny lokalplan for området omkring Dragonparken.

Kommunen vurderer, at der er tale om et projekt, som kan indpasses i de fredede bygninger. Ved hjælp af enkle tiltag kan de smukke fredede bygninger omdannes til særlige boliger i unikke rammer.

Dragonparken

Dragonparken blev bygget i 1880-1881 som rekrutkaserne for det femte dragonregiment.Den fredede kaserne er tegnet af Randers-arkitekten J.P. Jensen-Wærum.Dragonerne rømmede kasernen i 1945 til fordel for en ny og mere moderne udgave i den nordlige udkant af byen.Dragonerne forsvandt helt fra Randers i 1953.Dragonparken har i en længere årrække været kommunalt plejecenter.

AP Ejendomme & Projekt Aps vil indrette de fredede kasernebygninger som lejligheder.
Annonce

Tocifret millionbeløb

Samtidig kan der blive tale om et attraktivt projekt, der vil bidrage positivt til udviklingen af Randers midtby.

- I og med at kommunen fraflytter, må vi finde på en anden anvendelse, så vi synes, at det er oplagt med et boligprojekt. Det ligger jo godt og har nogle herlighedsværdier, siger Peter Olsson, der er ejendomsdirektør i AP Pension.

Han håber, at ombygningen af Dragonparken kan komme i gang lige så snart, at den kommunale planlægning er på plads.

Peter Olsson ved endnu ikke, hvor meget pensionsselskabet skal investere i byggeriet. Det afhænger af sammensætningen af boliger, og hvor store de enkelte boliger skal være, men han slår dog fast, at der selvfølgelig bliver tale om et tocifret millionbeløb.

- Vi ser frem til det. Det bliver et spændende projekt. Nu vil vi gøre det grundlæggende arbejde ordentligt og finde ud af, hvilken slags boliger der er efterspørgsel på, siger Peter Olsson.

Det er endnu ikke besluttet, om det bliver salgs- eller udlejningsboliger eller en blanding, som selskabet også har i andre byer.

Annonce

47 p-pladser

Kommunens bevaringsudvalg opfordrer AP Pension til at ansøge Slots og Kulturstyrelsen om at fjerne asfalt fra gårdrummet og retablere pigstensbelægning med trædesten i stedet.

Bevaringsudvalget har desuden ønske om, at de indvendige opdelinger respekteres, og at fremtidige tilgængelighedskrav sker inde i bygningerne, da bygningernes facader er sårbare over for gennembrydninger.

Projektet tager ifølge kommunen udgangspunkt i at omdanne de primære bygninger til boliger, hvor hovedparten er placeret i hovedbygningen.

Projektet viser en ændring af udearealer, så der bliver et sammenhængende, grønt opholdsareal samt parkeringspladser.

I sin ansøgning har ejendomsselskabet skitseret, at der kan etableres cirka 47 parkeringspladser i området.

Randers Kommune har valgt ikke at forlænge lejemålet i Dragonparken, fordi det ikke er muligt at renovere lejlighederne og servicearealerne i de fredede bygninger, så de lever op til nutidens standard for pleje- og ældreboliger.

Det er nogle år siden, at byrådet besluttede, at Dragonparken skulle udfases som ældrecenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce