Annonce
Sport

Ambivalent sølvsæson kandiderer til Årets Sportsnavn: - Vi kunne have fået mere end det

Randers Cimbria gav flere af de nærmeste konkurrenter baghjul i sæsonen 2019-20, hvor det kun var Bakken Bears, som præsterede et bedre grundspil. Den præstation gav et sæt sølvmedaljer ved skrivebordet, da covid-19 ramte Danmark. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Randers Cimbria er i spil til at vinde Årets Sportsnavn 2020 i Randers efter DM-sølv. Det var en af de bedste præstationer i klubbens historie, men der følger alligevel en vis ambivalens med bedriften.

Sport: Randers Cimbria vandt for et år siden sølvmedaljer i Basketligaen. En præstation, som har sikret klubben en nominering til Årets Sportsnavn 2020 i Randers.

Årets Sportsnavn

Randers Amtsavis har siden 1958 hædret de største sportspræstationer i Randers.

Nu kårer vi Årets Sportsnavn 2020. Det sker i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og Randers Talent & Elite.

I dag og i de kommende dage præsenterer vi de kandidater, som er i spil til prisen.

Prisen skulle have været overrakt i januar ved Randers Kommunes årlige sportsfejring i Arena Randers. Men arrangementet blev aflyst på grund af covid-19.

I stedet bliver Årets Sportsnavn i år afsløret ved en mindre seance 29. juni på Det gamle Rådhus.

Med prisen følger en check på 20.000 kroner.

Ligesom alt andet sport i foråret 2020 blev dansk basketball i høj grad påvirket af de coronarestriktioner, som lagde Danmark i dvale.

Slutspillet, som normalt er sæsonens højdepunkt, måtte lade livet. I stedet blev medaljerne uddelt ved skrivebordet sidst i marts, hvor Cimbria gjorde sig fortjent til sølv, da det kun var Bakken Bears, som havde sikret flere point i grundspillet.

Annonce


Vi var alle sammen så trætte af, at vi ikke fik chancen. Jeg følte, at det var det stærkeste og bedste hold i klubbens historie. Der var en fantastisk kemi.

Morten Hansen, sportsdirektør i Randers Cimbria


En beslutning, som på ingen måder huede kronjyderne, selvom det sikrede holdet det bedste resultat siden 2014.

- Vi var én af tre klubber, som var imod, at sæsonen skulle afsluttes så hurtigt. Vi ville rigtig gerne have ventet lidt længere i håbet om at kunne spille playoffs, så det var en lidt ambivalent og uforløst afslutning på trods af sølvet. Vi følte jo, at vi kunne have fået mere end det, siger Morten Hansen, sportsdirektør i Randers Cimbria.

Klubbens bedste hold

Iveren efter at afgøre det selv skyldtes i høj grad en enorm tro på egne evner. Randrusianerne havde den sæson overtaget i de indbyrdes opgør med rivalerne fra Horsens IC, mens grundspilsdysten mod de enorme guldfavoritter fra Bakken Bears var endt 2-2.

- Jeg er helt overbevist om, at vi nok skulle være kommet i finalen, hvis vi havde spillet om det, og så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi havde budt Bakken op til dans. Det kunne have været nogle fantastisk fede finaler, så det var dødærgerligt, at det blev stoppet før tid, siger Morten Hansen.

I forvejen hang der et sæt DM-sølvmedaljer og to af bronze hængende hjemme i privaten, men fornemmelsen var, at det endelig var tid til at vælte de århusianske bjørne af tronen.

- Vi var alle sammen så trætte af, at vi ikke fik chancen. Jeg følte, at det var det stærkeste og bedste hold i klubbens historie. Der var en fantastisk kemi. Alle var på samme bølgelængde og leverede på et højt plan, siger Morten Hansen.

Annonce

Skuffende år

På trods af mange gengangere fra sølvholdet i den netop overståede sæson lykkedes det ikke Cimbria at nå en finaleplads denne gang.

Dertil viste Horsens IC sig for stærke i de døende minutter af den afgørende semifinalekamp, og skuffelsen blev aldrig rigtig rystet af inden bronzedysten, hvor Svendborg Rabbits derfor kunne trække det længste strå.

- Det har bestemt været skuffende i år. Det er svært at sætte fingeren på, hvorfor det ikke blev til mere, men der var måske ikke den helt samme energi og gejst i holdet, vurderer Morten Hansen.

Hvad bliver målet så for jer i næste sæson?

- Det ved vi jeg ikke endnu. Det afhænger af, hvordan vores budget kommer til at se ud, siger sportsdirektøren.

Annonce

Opgrader ungdommen

I den henseende gør det bestemt ikke noget, at der følger 20.000 kroner med såfremt Randers Cimbria bliver kåret til Årets Sportsnavn.

- Det ville vi jo kunne bruge til at forbedre nogle forhold. Måske ikke for eliten, men ned gennem klubben hos ungdomsholdene. Sådan et beløb vil altid hjælpe, når vi selv bukker os efter 25 øre, siger Morten Hansen, som grundlæggende er glad for hæderen i nomineringen.

- Det er selvfølgelig en ære, og vi håber da, at det på et tidspunkt bliver vores tur til at vinde, slutter han med et lille grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce