Annonce
Randers

Ambulance på vej til Kristrup eller Vorup: Flytning kan spare livsvigtige minutter på Randersbro

Mandag aften vedtog hospitalsudvalget i Region Midtjylland, at en af de fire ambulancer i Randers skal have hjemme i Kristrup eller Vorup. "Det er en god nyhed," mener Jørgen Vinther (V), medlem af Regionsrådet i Region Midtjylland og bosiddende i Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen
Mandag aften vedtog hospitalsudvalget i Region Midtjylland at flytte en af ambulancerne fra Regionshospitalet Randers syd for Gudenå for at undgå at spilde tiden på Randersbro.
Annonce

Randers: - Hvis en person får hjertestop i Assentoft, kan vi med den nye aftale undgå, at ambulancen skal spilde livsvigtige minutter på Randersbro, siger Jørgen Vinther (V).

Det lokale regionsrådsmedlem og tidligere praktiserende læge og folketingsmedlem er godt tilfreds. Det er nemlig mandag aften lykkedes i hospitalsudvalget i Region Midtjylland at blive enige om at flytte den ene af Regionshospitalet Randers' fire ambulancer ud syd for Gudenå. Det betyder, at den pågældende ambulance kan undgå at skulle igennem trafikken på Randersbro for at rykke ud til alarmkald fra de sydlige områder i Randers og i oplandet.

- Jeg kører der jo tit selv. Det er en voldsom trafik, og det kan være svært for en ambulance at finde et hul, konstaterer Jørgen Vinther, der er bosiddende i Randers.

Han forklarer, at medlemmerne af udvalget var enige om, at det var tid til at træffe den beslutning på grund af trafikudviklingen.

Hvor ambulancen præcist skal holde klar, er til gengæld ikke besluttet endnu. Men det umiddelbare bud er, at det bliver i enten Vorup eller Kristrup.

På udvalgsmødet blev det desuden besluttet at flytte en ambulance fra Ørsted til Allingåbro.

- Det er noget tættere befolket der i området, så det er også en god beslutning, mener Jørgen Vinther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-exit for Rømer? Hovedpersonen kommenterer på rygtet her

Randers

Nye vaccinationssteder granskes: Bliver det Grenaa, Stevnstrup eller...

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce