Annonce
Randers

Amerikansk youtuber roser Randers til skyerne: Har besøgt zoo'er i hele verden, men Randers Regnskov er helt unik

Miranda Young brugte sidste år en enkel dag i Randers. Men det hindrede hende ikke i at have byen som sit danske højdepunkt fra året. En af grundene var Elvis-museet, Memphis Mansion. Foto: Joshua Young
Familien Young fra USA har boet i Danmark i knap fire år. Men først efter familien begyndte sin populære youtubekanal, fik de for alvor øjnene op for landets historie og oplevelser. I årets nytårsvideo fortæller familien, hvad deres højdepunkt er med både landet og youtubekanalen. For mor, Miranda Young, er det Randers. Og det er der flere grunde til. Nogle af dem er mere overraskende end andre.

Randers: Miranda Young er amerikaner, og så er hun begejstret.

Hun er begejstret for Danmark, for familiens youtubekanal, og alt det, som hun har lært ad den vej. Og så er hun særligt begejstret for Randers.

Men det kommer vi tilbage til.

Annonce

Miranda Young er gift med Joshua Young. Sammen med deres datter Maya Young flyttede parret i 2018 til Danmark. Begge voksne er ansat i IT-branchen, og det var et arbejdsvisum, som gjorde flytningen mulig.

Når det netop blev Danmark, skyldtes både, at det var her, jobbet var, men også at familien på en ferie til København i 2012 "forelskede sig fuldstændigt" i landet.

Kanal skulle bare være til venner og familie

Efter tre år er Familien Young stadig glade for at bo her. Men det var først, da de i eftersommeren 2020 startede youtubekanalen Travelin' Young, at de kom under huden på landet.

- Det var egentlig tænkt som en måde, hvor vi kunne dele vores liv her med vores venner og familie hjemme i staterne på en mere kreativ måde end gennem en facebookstatus, forklarer Miranda Young i telefonen på amerikansk engelsk, selvom hun er i gang med at lære dansk.

Men kanalen udviklede sig, og pludselig gik det op for familien, at de faktisk havde langt flere danske seere af deres videoer end udenlandske.

I dag er cirka 80% af de over 20.000 faste følgere fra Danmark. Og det er blandt andet de mange følgere, som har været med til at åbne landet op for den amerikanske familie.

- Det er dem, der giver os forslag til, hvad vi kan se og opleve, forklarer Miranda Young.

Årets sidste video i 2021 var en opsamling med hele familien, hvor de talte om, hvilke oplevelser i Danmark, der havde forandret dem i løbet af det forgangne år.

Annonce

Stammer fra Elvis' hjemstat

Mens datteren Maya Young, som går på et dansk gymnasium, særligt bed mærke i, at hun havde fået mere tro på, at hun kunne klare svære ting, havde moderen Miranda Young sin kærlighed til Jylland og Randers på hjerte.

Samlingen på Memphis Mansion imponerede Miranda Young, som selv kommer fra Elvis Presleys hjemstat, Tennessee. Foto: Joshua Young

I sommeren 2021 rejste familien nemlig gennem Jylland og oplevede blandt andet Randers.

Det er ved første øjekast ikke så underligt, at fru Young netop forelskede sig i Kronjyllands hovedstad.

Miranda Young stammer nemlig fra Tennessee - samme stat som Elvis Presley - og derfor kunne hun ikke stå for Memphis Mansion i Randers.

- Samlingen er virkelig fantastisk, siger hun, eller på amerikansk:

- The collection is absolutely amazing, oh my God.

Hvis folk siger, at Randers er dum og kedelig, men de aldrig har været der, så får jeg lyst til at vise dem noget andet.

Miranda Young, amerikansk youtuber bosiddende i Danmark

- Det er en af de største Elvis-samlinger i verden, forklarer hun og understreger, at hun til enhver tid ville anbefale museet til andre amerikanere.

Annonce

- Jeg elsker flagermus

En af de andre årsager til, at hun lige præcis fremhæver Randers, er måske mere overraskende.

Men fordi Miranda Young selv er vokset op i en mindre by, kan hun godt stejle, når folk taler ned om byer, der ikke er som Aarhus og København.

- Hvis folk siger, at Randers er dum og kedelig, men de aldrig har været der, så får jeg lyst til at vise dem noget andet, siger hun, og det var ikke svært med Randers, som havde mere på programmet end Elvis-museet.

Maya Young, til venstre, går i dansk gymnasium. Mens Randers Regnskov var en af de største oplevelser for hendes mor, Miranda Young, var det for Maya en stor sejr at lykkes med at komme ind på en dansk skole. Foto: Joshua Young

For selvom hun har været i zoologiske haver i hele verden, synes hun, at Randers Regnskov var helt ekstraordinær.

Randers har den ældste gågade i Danmark, men det ser folk ikke som noget særligt, når de bare er optaget af Aarhus og de andre storbyer.

Miranda Young

- Den var så fin og unik, og så havde de flagermus. Jeg elsker flagermus, siger hun og fremhæver, hvordan mange af dyrene gik frit omkring.

- Der var en stor skildpadde, som blokerede gangen, fordi den lige hang ud, griner hun.

Derudover bemærkede hun gågaden i midtbyen.

- Randers har den ældste gågade i Danmark, men det ser folk ikke som noget særligt, når de bare er optaget af Aarhus og de andre storbyer, forklarer hun.

Annonce

Integration gennem Youtube

Selvom familiens youtubekanal har mange følgere, og der dermed kan tjenes penge på den, kan familien på ingen måde leve af deres nebengesjæft. Men nogle af omkostningerne ved de rejser og oplevelser, som familien har kan dækkes - og noget af det dyre videoudstyr.

Selvom Miranda Young efter eget udsagn har været i zoologiske haver over hele verden, gjorde Randers Regnskov et stort indtryk på hende. Hun syntes virkelig, det var et særligt sted. Specielt den måde, hvor man bevægede sig midt mellem mange af dyrene. Foto: Joshua Young

Det er da heller ikke pengene, som motiverer familien.

Både Joshua og Miranda Young har haft undervisning i tv-produktion på deres uddannelser og synes, det er sjovt at arbejde med. Og så hjælper deres oplevelser med youtubekanalen og deres følgere på kanalen dem tættere på deres drøm om at leve resten af livet i netop Danmark.

-  Det her har været den allerstørste hjælp til at integrere os. Bare det at have den her kanal har forbundet os så meget tættere til Danmark, siger Miranda Young.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce