Annonce
Randers

Amtsavisen har spurgt: Er det i orden, at cigaretterne stiger til 60 kroner?

Fotos: Annelene Petersen

Randers: Det bliver dyrere at være ryger. Til næste år stiger prisen på en pakke cigaretter til 55 kroner. I 2022 får den igen et hak opad til 60 kroner.

Det er regeringen og de øvrige partier i rød blok blevet enige om i forbindelse med den nye finanslov.

Prisen på cigaretter var et rygende varmt emne i valgkampen, hvor en række partier gik til valg på at øge prisen. Socialdemokratiet ville dog ikke lægge sig fast på, hvor meget prisen skulle øges, men det ligger altså nu fast.

Efter at Norge satte prisen på en pakke cigaretter op til 90 kroner, formåede man at sænke antallet af unge rygere drastisk.

Færre børn og unge vil fremover begynde at ryge på grund af tiltaget ifølge Kræftens Bekæmpelse.

- Det er en rigtig god nyhed. Det betyder, at rigtig mange børn og unge, som ellers ville begynde at ryge, ikke gør det, siger direktør for Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Men hvad siger rygerne i Randers Midtby.

Finn Linde, Randers

Foto: Annelene Petersen

Det har jeg ikke noget imod. Jeg er ved at være træt af at ryge. Jeg har røget, siden jeg var otte, og nu er jeg 77 år. Det er noget lort, og jeg arbejder stadig på at komme ud af det. Jeg ryger 20 cigaretter om dagen, men har været oppe på 80 Cecil. Jeg har også røget pibe og cerutter. Jeg har prøvet det hele.

Henrik Vestergaard, Assentoft

Foto: Annelene Petersen

Det er noget pis. Man ved jo godt, at det er usundt, men man burde behandle rygere som voksne mennesker. Der er noget , der hedder den personlige frihed. Det er ok, hvis cigaretpakkerne stiger med 5-6 kroner, men jeg tror ikke, det holder ved de 60 kroner. Nu er det sat i gang, og så fortsætter det bare.

Mie Andersen, Havndal

Foto: Annelene Petersen

Det er forfærdeligt, men jeg vil ikke holde op med at ryge med den alder, jeg har. Jeg er 83 år og har røget, siden jeg kom ud af 6. klasse. Det gjorde man jo dengang. Men hvad med dem, der drikker øl? Nogle gange synes jeg, at det er blevet alt for hysterisk med den snak om røg.

Nicoline Jespersen, Randers

Foto: Annelene Peteren

Det er mega urimeligt, men jeg stopper ikke med at ryge. Jeg må se at få råd eller ryge mindre. Jeg kan godt se det smarte i, at det får mange unge til at lade være med at ryge. Jeg har røget i otte år, siden jeg var 16. Jeg er sikker på, at jeg ikke var begyndt, hvis priserne havde været så høje dengang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce