Annonce
Randers

Amtsavisen tester det nye Tulipkryds, som er under beskydning: Uoverskueligt og meget længe rødt

Flere bilister har ikke taget ret godt imod det nye Tulipkryds, som får en hård medfart på de sociale medier. Krydsets styresystem har netop fået fikset en fejl, der betød, at bilister holdt for rødt i længere tid, end det var nødvendigt.

Randers: Det er en ret hård medfart, det nye kryds Tulipvej, Hadstenvej og Amstrupgårdsvej får af trafikanter, der får afløb for deres frustrationer på Facebook. Ombygningen af krydset var med i puljen af vej-projekter, som blev sat i gang i Randers Kommune på grund af coronapandemien. Og det har kostet tre millioner kroner at etablere.

I flere opslag kalder en del trafikanter krydset for uoverskueligt, og den mest fremtrædende holdning er, at man skal holde meget længe for rødt lys.

Krydset, der faktisk er to T-kryds forskudt af hinanden, har kostet tre millioner kroner at etablere, og det er kommet i stand, fordi der var alt for mange uheld før lysreguleringen af trafikken.

Annonce
Det nye Tulipkryds, som faktisk er to forskudte t-kryds, er der flere på Facebook, der kritiserer. Det er uoverskueligt, og det er alt for længe rødt. Det avancerede styresystem har efter en opdatering heller ikke fungeret rigtigt, men det skulle være i orden nu, lyder det fra sektionsleder i veje og trafik hos Randers Kommune, Grethe Helledi. Foto: Annelene Petersen

I alt 12 uheld er der registreret inden for de seneste fem år, og langt de fleste af dem er sket, fordi trafikanter fra Tulipvej ikke har overholdt deres vigepligt.

Den nye signalregulering skal forhindre uheld, men det er altså langt fra alle, der har taget godt imod det nye kryds.

Mange kommentarer

I alt er der kommet 130 kommentarer til et af opslagene på Facebook, og her er et lille udpluk af dem:

"Jeg vil lige høre, om de ansvarlige for det nye lyskryds ved Tulip er med i gruppen? Det kunne være fedt at høre, hvordan I er nået frem til, at det, der er lavet, er det bedste og billigste, man kan finde på. Vil ikke udstille nogen, men jeg er ret sikker på at det har været en voldsom fest, hvor planlægning af lyskryds har forgået på en serviet, imens Randers borgerne har betalt for strippere og det dyre rødvin. Vil uden pis gerne høre fra en, der kan forsvare disse beslutninger."

"Det er endnu værre klokken 16, når man kommer fra Gl. Århusvej og skal svinge til venstre i tæt trafik. Det er ofte med bind for øjnene eller en venlig lastbil, som har overblik, som ender med at vifte en frem over svingbanen fra motorvejssiden og ind på Tulipvej uden at have overblik over om der kommer biler. Det bliver vel endnu mere spændende, når alle bilerne fra den nye Tulip bygning kommer."

"Jeg kørte den vej ud på arbejde på Metervej få gange. Har nu valgt en anden vej, da jeg bruger for meget tid med at vente på grøn lys, og folk holdt stille i flere retninger for rødt. Spild af tid til og fra arbejde at holde så unormalt lang tid."

"Alle holder og glor på hinanden med rødt i uendelig tid."

"Jeg undres også. Det fungerer jo slet ikke. Nu er der pludselig mange biler, som holder i tomgang i evigheder. Jeg har skiftet rute på vej mod Grenaa. Jeg kører på motorvejen ved MacD - og igennem krydset ved 'Sunset'. Uhensigtsmæssig, men væsentligt hurtigere og mere miljørigtigt."

"Det var bedre, da det ikke var der. Og endnu bedre, hvis de smed en rundkørsel i stedet for det lort der."

Annonce

Eksperter har tegnet krydset

Sektionsleder i afdelingen veje og trafik i Randers Kommune, Grethe Helledi, fortæller, at lyskrydsets udformning ikke bare er grebet ud af den blå luft.

- Der har været nogle af landets bedste eksperter på fra rådgivningsfirmaet Rambøll. Og det er godkendt af politiet, så alt er i orden, siger Grethe Helledi, der ikke har set Facebook-opslagene.

- Hvorfor har I ikke lavet det som et ligebenet kryds, altså flyttet den lille Amstrupgårdsvej hen, så den ligger lige over for Tulipvej? Det var jo argumentet ved Hvidemøllevej og Vestervold for at få give trafikanterne et bedre overblik i krydset?

- Det har vi slet ikke undersøgt muligheden af, og der var heller ikke penge til det, siger Grethe Helledi, der i samme åndedrag forklarer, at en rundkørsel heller ikke har været på tale.

- Det er ikke alle steder, at en rundkørsel er den bedste måde at afvikle trafikken på, siger hun.

Annonce

Fejl i styresystemet

Hun oplyser, at der for nyligt har været en fejl i det avancerede styresystem i Tulipkrydset efter en opdatering af systemet.

Det er ikke alle, der er imponeret over det nye Tulipkryds til tre millioner kroner. Det får en hård medfart på Facebook. Foto: Annelene Petersen

- Der er radar og spoler i vejene som opfanger, hvornår der kommer trafik, og de har fejlagtigt meldt ind, at der kom biler fra den lille sidevej, Amstrupgårdsvej, selv om der ikke gjorde. Og derfor har man kunnet oplevet, at der var rødt lys længe. Men det er fikset, det blev der i forrige uge, siger Grethe Helledi, der tilføjer, at en enkelt radar eller spole i cykelstien stadig er ude af funktion.

- Det har ikke rigtig betydning om dagen, fordi de mange biler automatisk vil få lyset til at skifte. Men skulle man komme på cykel om natten, kan man altså godt komme til at holde der længe. Men den skal nok blive lavet, siger sektionslederen.

Hun fortæller, at styrefejlen blev meldt ind både af borgere og af medarbejdere der kørte til og fra arbejde på Randers Kommune.

- Og den del skulle være i orden nu, siger hun.

Randers Amtsavis prøvekørte tirsdag morgen i myldretiden lige før klokken 8 de forskellige muligheder i krydsene og optog en video af det. Her oplevede vi ingen problemer med at komme igennem og ingen lange ventetider på grund af rødt lys.

Det nye Tulipkryds blev fremrykket under coronapandemien og har kostet tre millioner kroner. Foto: Annelene Petersen
Det er det rådgivende ingeniørfirma Rambøll, der har tegnet Tulipkrydset, der faktisk består af to t-kryds, forskudt af hinanden. Østjyllands Politi har godkendt det. Foto: Annelene Petersen
På Facebook kan man læse at flere bilister nu forsøger at undgå det nye kryds, fordi de oplever at holde der længe. Da avisen testede det, var der ikke nævneværdig ventetid. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

To sigtelser med fem minutters mellemrum i Randers

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Folk i kø får lov at stemme efter lukketid - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce