Annonce
Sport

Analyse af Randers FC-truppen: Kun fire sikre startere i foråret

Patrik Carlgren er det ubestridte førstevalg i målet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

Den foretrukne startopstilling. Fans og journalister elsker at diskutere det. Men det kommer ikke til at give den store mening at tale om 11 foretrukne i dette forår i Randers FC.

Alene i februar vil Superligaen og pokalturneringen beskæftige Randers FC med seks kampe, og med fortsat mulighed for at lave fem udskiftninger i kampene vil der være chancer nok at stræbe efter for de 22-24 spillere, som vil kunne gøre sig forhåbninger om spilletid i foråret.


Målmand Patrik Carlgren, anfører Erik Marxen, midtbanestyrmand André Rømer og topscorer Alhaji Kamara udgør den centrale akse op igennem banen. De er med, når det gælder.


Men selvfølgelig er der spillere, som vil gå igen i opstillingen, når vi taler om de store og afgørende kampe. Her kan fire spillere føle sig sikre, hvis de ellers er fri for skader og karantæne.

Målmand Patrik Carlgren, anfører Erik Marxen, midtbanestyrmand André Rømer og topscorer Alhaji Kamara udgør den centrale akse op igennem banen. De er med, når det gælder, hvis man lige ser bort fra det faktum, at Rømer måske bliver solgt, inden foråret overhovedet er gået i gang.

I næste kategori finder vi yderligere tre spillere, som vil sætte sig på en stor del af spilletiden i foråret. De tre er Mikkel Kallesøe, Björn Kopplin og Mathias Greve.

Både Mikkel Kallesøe og Björn Koplin holder så højt niveau, at Thomas Thomasberg uden tvivl gerne vil finde plads til dem begge. Derfor vil vi i nogle kampe komme til at se tyskeren spille venstre back, hvor han er lige så god som på højre. Men på venstre back er der konkurrence fra Jesper Lauridsen, som med sit venstreben er god i den offensive del af spillet. Lauridsen spillede fuld tid i de sidste fire kampe i efteråret og vil også tage sin del i foråret.

I nogle kampe har kabalen været løst ved at flytte Kopplin frem på kanten, men det er ikke sikkert, at vi kommer til at se det så ofte i foråret, da konkurrencen er skærpet på de positioner. Mathias Greve er storfavorit til den ene kantplads, og Tosin Kehinde vil være et naturligt valg til den anden. Men Tobias Klysner puster dem i nakken, ligesom Nikola Mileusnic, som vi ikke så meget til i efteråret, har set skarp ud i opstartsfasen.

Sportsredaktør Lars Abildgaard

I det centrale forsvar og på den centrale midtbane er situationen den, at der er spillere i så tæt konkurrence, at spilletiden kan blive fordelt nogenlunde lige. Det gælder to gange Simon med efternavnene Graves og Piesinger, som efter førstnævntes flotte afslutning på efteråret går ind i foråret i helt åben konkurrence om pladsen ved siden af Marxen.

På den centrale midtbane er der lagt op til en lige så knaldhård duel mellem Frederik Lauenborg og Vito Hammershøy-Mistrati. Lauenborg har duelstyrken, mens Hammershøy-Mistrati er mere visionær omkring modstandernes felt, og valget vil derfor også afhænge af modstander.

Skulle det ende med et salg af Rømer, kan Lauenborg og Hammershøy-Mistrati dog også ende med sammen at sætte sig på de centrale midtbanepositioner, hvilket vi har set trænerteamet teste i opstarten.

I angrebet vil Thomas Thomasberg formentlig fortsat hælde til Marvin Egho som angrebsmakker til Alhaji Kamara. I hvert fald i begyndelsen af foråret. Østrigeren lavede godt nok kun sølle et mål i Superligaen i efteråret, men indtil videre har hans kvaliteter i andre faser af spillet altså været nok til at holde ham i startopstillingen.

Det har måske også været et udtryk for, at der ikke har været de store alternativer, men Bassala Sambou har dog vist en vis målfarlighed, ligesom hjemvendte Kasper Høgh har vist sig fint frem med to scoringer i opstartsfasen. Derfor kan man godt forudse både Sambou og Høgh presse sig på i konkurrencen om pladsen ved siden af Kamara i foråret.

Faktisk er der kun fire spillere, som må indlede foråret et stykke fra holdet. Jonas Dakir kan i bedste fald håbe på chancen i pokalkampene mod Vejle, Mathias Nielsen er sat tilbage af endnu ikke at have spillet i opstartsfasen, mens Oliver Bundgaard skal forsøge at kæmpe sig nærmere spilletiden efter et skadesplaget efterår. Endelig vil det være svært for Issah Salou at spille sig ind på den centrale midtbane, så længe han har Rømer, Lauenborg og Hammershøy-Mistrati foran sig.

Randers FC spiller sidste testkamp tirsdag mod OB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Kenneth var spilleafhængig: Jeg lavede regninger på 5.000–6.000 kroner om måneden

Annonce