Annonce
Randers

Anbefaler opløsning af Visit Randers: Byrådspolitikere ser mod Aarhus

Visit Randers har adresse centralt i byen på Rådhustorvet. Hvad, der fra nytår sker med kontoret og medarbejderne, er uvist. Foto: Anne Myrup Pedersen
Byrådet skal på mandag beslutte, om kommunen fra nytår skal være en del af destinationsselskabet Visit Aarhus. Det vil betyde et farvel til Visit Randers, og anbefalingen fra økonomiudvalget er, at Randers i fremtiden bliver en del af den større organisation.

Randers: Randers Kommune skal fra nytår være en del af Visit Aarhus, et nyt stort selskab, der skal "sælge" en stor del af det østjyske område til turister fra ind- og udland. Derfor skal Randers Kommune ikke forny kontrakten med Visit Randers, der hidtil har stået for at tiltrække turister til Randers. Dét anbefaler økonomiudvalget til byrådet, der på mandag træffer den endelige beslutning.

I stedet skal Randers slutte sig til Visit Aarhus, og byrådet skal tilslutte sig en resultatkontrakt, der beskriver, hvordan turismeindsatsen skal foregå i de tre år, kontrakten dækker.

Planen er, at der skal etableres en lokal gæsteservice i Randers. Oprindelig var det meningen, at denne service, som skal bestå af en medarbejder på fuld tid, skulle placeres i Randers Regnskov. Men økonomiudvalget indstiller, at placeringen aftales mellem Visit Aarhus og Business Randers. Sidstnævnte er en ny konstruktion, der samler Cityforeningen, Handelsrådet og Erhverv Randers samt det nuværende Visit Randers.

- Tanken er, at der skal være lokal forankring bag placeringen af en gæsteservice. Den skal være, hvor det er mest hensigtsmæssigt, og kan måske flytte sig i løbet af året. Det kan være i regnskoven, i midtbyen eller andre steder, siger Christian Brøns (V), der er medlem af økonomiudvalget og formand for udviklingsudvalget.

Annonce

Mange kommuner er med

I ny Lov om Erhvervsfremme er det præciseret, at der skal dannes 15-25 destinationsselskaber, der skal varetage turismeindsatsen i hele landet.

En kommune kan vælge at stå uden for et destinationsselskab men vil i så fald ikke kunne få adgang til en årlig pulje på 40 mio. kr., der er reserveret til turismeudviklingsinitiativer i destinationsselskaberne.

Status for Visit Aarhus er, at Aarhus, Silkeborg, Skanderborg, Viborg, Norddjurs og Syddjurs kommuner allerede er trådt ind i destinationsselskabet Visit Aarhus.

Randers og Favrskov kommuner er i proces med at tilslutte sig.

Af de resterende kommuner i Business Region Aarhus er Odder og Horsens gået sammen i destinationsselskabet "Kystlandet", mens Samsø og Hedensted kommuner ikke er afklarede endnu.

Randers Kommune har fået lavet en resultatkontrakt med Visit Aarhus. Hvis politikerne vælger at tilslutte sig, underskrives en tre-årig aftale, der dækker perioden 2020-2022.

Mange nye selskaber

Allerede i juni måned besluttede Randers Byråd, at der skulle arbejdes hen imod en sammenslutning med det nye destinationsselskab Visit Aarhus. Siden har der vist sig at være en del lokal modstand mod denne løsning, men politikerne vil altså fastholde, at kommunen skal slutte sig til det østjyske samarbejde.

Det betyder farvel til Visit Randers, der har eksisteret i 113 år. Og sandsynligvis et farvel til Visit Randers-kontoret på Rådhustovet, hvor der i dag er fire medarbejdere ansat.

Ud over Visit Aarhus, der rummer en del østjyske kommuner, er der oprettet en række destinationsselskaber rundt omkring i landet. Blandt andet Den Nordjyske Vestkyst, Destination Himmerland, der ligger nord for Randers Kommune, Destination Limfjorden, Destination Sydvestjylland, Destination Sønderjylland og Destination Trekanten.

Visit Randers har adresse centralt i byen på Rådhustorvet. Hvad, der fra nytår sker med kontoret og medarbejderne, er uvist. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce