Annonce
Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Randers FC havde grund til jubel efter torsdagens coronatest, som ikke viste yderlige smittet i klubben. Kun cheftræner Thomas Thomasberg er ramt. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
I tirsdags var alle testsvar negative i Randers FC, og torsdag kunne de ånde lettet op på Viborgvej. Lutter negative tests endnu en gang, og nu kan fokus rettes mod søndagens opgave i Lyngby. Et opgør, som coronaramte Thomas Thomasberg med al sandsynlighed går glip af.
Annonce

Fodbold: I mandags testede Randers FC-cheftræner Thomas Thomasberg positiv for coronavirus, og siden har alle på Viborgvej bedt til, at virussen ikke har fået fat i andre i klubben.

Tirsdag testede alle negativt, og torsdag formiddag kunne de endeligt ånde lettet ud.

Det er kun Thomas Thomasberg, som er ramt af coronavirus i Randers FC i den her omgang.


Vores nuværende udgangspunkt er, at det er Rasmus Bertelsen og Ralf Pedersen, der har tjansen på søndag.

Søren Pedersen, sportsdirektør i Randers FC


- Det er en lettelse med negative svar igen. Dét har vi krydset fingre for, siden Thomas Thomasberg testede positivt i mandags, lyder det fra sportsdirektør, Søren Pedersen.

Annonce

På træningsbanen

Randers FC-spillerne mødte ind til podninger inden træningen torsdag formiddag, og mens træningen stod på, kom testsvarene.

Man kan undre sig over, at resultaterne ikke skulle foreligge inden træningsseancen i tilfælde af positive tests, men ifølge Søren Pedersen er den del helt efter bogen – eller protokollerne, som Divisionsforeningen har opkaldt de corona-procedurer, som klubberne skal efterleve.

- Når alle er negative på fjerdedagen, som var tilfældet i tirsdags, efter nærkontakt med en smittet, så skal man ikke længere isoleres ifølge protokollerne. Derfor så vi ikke noget problematisk i at træne, mens testene blev analyseret, fortæller Søren Pedersen.

Annonce

Kamp uden chefen

Med torsdagens negative testsvar overgår Randers FC igen til den normale testproducere, som er én gang om ugen.

Kun cheftræner Thomas Thomasbergs fravær afviger fra den normale hverdag på Viborgvej, og sportsdirektøren tror ikke længere på, at cheftræneren står i spidsen for holdet på søndag i Lyngby.

- Det bliver mindre og mindre sandsynligt, for tiden går og han skal have været symptomfri i 48 timer. Vores nuværende udgangspunkt er, at det er Rasmus Bertelsen og Ralf Pedersen, der har tjansen på søndag, fortæller Søren Pedersen, der var i kontakt med Thomas Thomasberg torsdag eftermiddag til en melding om, at han stadig oplevede symptomer på bopælen i Mejrup.

Annonce

Gjort det rigtige

Med visheden om, hvordan smitten spreder sig i samfundet som en skovbrand i 40 graders varme, er Randers FC sluppet billigt med kun ét tilfælde i klubben.

Ifølge sportsdirektøren et resultat af, at man har handlet rigtigt.

- Vi har gjort, hvad vi kunne. Vi har opfanget det i tide og taget vores forholdsregler, men når man bor under samme tag eller bliver smittet uden symptomer, er det svært at holde helt væk. Det handler om at begrænse smitten, og det er vi lykkedes med, lyder det.

Vil I skærpe nogle retningslinjer for den sportslige stab fremadrettet?

- Nej, for vi har allerede mange restriktioner. Spillerne skal undgå for meget fysisk kontakt til det øvrige samfund, og når vi ikke har flere tilfælde, er det et bevis på, at spillerne er gode til at overholde det, siger Søren Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce