Annonce
Randers

Anders Buhl-Christensen om byrådskolleger: De splitter institutionen ad

Fotocollage: Richard Sylvestersen, Annelene Petersen og Ole Jakobsen
Formanden for byrådets Børne- og familieudvalg angriber byrådsmedlemmerne bag sagen om pædagogmedhjælperen for at ødelægge Stjernehuset.
Annonce

Randers: En gruppe forældre med børn i daginstitutionen Stjernehuset i Helsted har sendt et brev til to politikere og to embedsmænd i kommunen. De underskriver sig ”en bekymret forældregruppe fra Stjernehuset”, og i brevet efterlyser de blandt andet, at der tages hensyn til børnene. Forældrene spørger blandt andet, hvem der kommer først: Børnene eller pædagogmedhjælperen.

Anders Buhl-Christensen (V), der er formand for Børne- og familieudvalget, har svaret forældrene. Han er den ene af de to politikere, der har fået brevet, den anden er borgmester Torben Hansen (S).

”Jeg håber, vi i fællesskab får afsluttet denne sag, og vil arbejde for, at jeres børn får rigtig gode muligheder for mange gode dage i Stjernehuset”, skriver Anders Buhl-Christensen i et svar til forældrene.

Anders Buhl-Christensen har fået brev fra bekymrede forældre, der ønsker, at der tages hensyn til børnene i Stjernehuset. Arkivfoto
Annonce

Det handler i høj grad om børn

Hvad tænker du om forældrenes henvendelse?

- Jeg kan sagtens forstå, at de er bekymrede.

Skriver de noget, der kommer bag på dig?

- Nej.

Hvad vil du gøre for at hjælpe forældrene?

- Det er forvaltningen, der skal løse sagen, så Stjernehuset kan fungere.

Er det muligt at få Stjernehuset til at fungere?

- Den sag, nogen har kørt frem nu, gør i hvert fald ikke, at det er blevet nemmere at få det til at fungere. Det her handler om medarbejdere, og det handler i høj grad også om nogle børn.

Hvad tænker du i forhold til børnene?

- Det er forvaltningens opgave, og vi skal have nogle dygtige voksne, der kan løse deres opgave.

Annonce

De splitter institutionen

Skal der ansættes nye medarbejdere i institutionen?

- Det har jeg ingen holdning til. Jeg tror, forvaltningen står med en kæmpestor opgave med at få den her institution til at hænge sammen igen. Lige nu er der nogen, der forsøger fuldstændig at splitte en institution.

Hvem forsøger at splitte Stjernehuset?

- Det er der tre politikere, der gør.

Hvorfor siger du det på den måde?

- Fordi, det mener jeg.

Hvad gør de?

- Jeg tror, man selv kan forestille sig, hvordan det er at være medarbejder i institutionen lige nu.

Hvad er det, de gør, der splitter Stjernehuset ad?

- Venstre mener, den her sag har været håndteret korrekt af forvaltningen, og det her gør i hvert fald ikke situationen bedre i Stjernehuset.

Annonce

Buhl bidrager til splittelse

De tre politikere, Anders Buhl-Christensen angriber, er Bjarne Overmark (BL), Henning Jensen Nyhuus (S) og Mogens Nyholm (R).

Bjarne Overmark siger om angrebet:

- Vi har nok det indtryk, at Anders Buhl-Christensen har bidraget meget mere til det, end vi har.

Hvordan det?

- Ved at deltage i et forældremøde 23. april, hvor direktøren meddeler, at pædagogmedhjælperen ikke kommer tilbage til Stjernehuset. Det var ikke noget, man meddelte pædagogmedhjælperen, men det kan vi se af papirerne. Det har Anders Buhl-Christensen deltaget i, og det er i strid med alle regler og et simpelt justitsmord.

Hvad siger du til, at I skulle splitte institutionen ad med jeres handlinger på det seneste?

- Vores indtryk er, at langt de fleste forældre og alle de ansatte ønsker pædagogmedhjælperen tilbage, og dem, der splitter noget, er dem, der ikke ønsker ham tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce