Annonce
Læserbrev

Anerkendte Princeton-forskere er enige med Venstre

Læserbrev: Niveauet af de sociale ydelser har en betydning for antallet af flygtninge og indvandrere, der søger asyl i Danmark. Det er helt klart og tydeligt og noget, som Venstre hele tiden har sagt. Nu har vi så også anerkendte Princeton-forskeres ord for det, der udtaler, at niveauet af offentlige ydelser har en effekt på, hvor migranter vælger at bosætte sig. Når Socialdemokratiet gør det mere attraktivt at komme til Danmark ved at hæve de sociale ydelser, så gør de det dermed mindre attraktivt at arbejde. Færre flygtninge og indvandrere kommer i arbejde, og færre bidrager derfor til fællesskabet.

Beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i ordinær beskæftigelse steg med 45.000 fra sommeren 2015, hvor vi overtog regeringsansvaret, og frem. Hvis Socialdemokratiet valgte ikke at hæve de ydelser, som vi indførte under vores regeringstid, så ville de sikre en lav asyltilstrømning og samtidig sikre, at nuværende flygtninge og indvandrere i Danmark i højere grad vil komme i arbejde.

Et nyt studie fra Princeton Universitet konkluderer, at starthjælpen og integrationsydelsen, som er et resultat af regeringer med Venstre ved roret, har betydet, at færre flygtninge og indvandrere er kommet til Danmark. Alt i alt har der været cirka 5000 personer i mindsket nettoindvandring til Danmark i de år, hvor effekten har nået sit maksimum. Samme forskere konkluderer, at en afskaffelse eller ændring af integrationsydelsen til et højere niveau vil øge nettoindvandringen til Danmark. Det er derfor helt essentielt, at hvis vi vil sikre, at der fortsat er et lavt antal asylansøgere, der vælger at søge til Danmark, så skal vi fastholde de lave ydelser, som vi i Venstre har stået i spidsen for at indføre.

Som følge af den røde regerings ny indførte politik vil 330 familier i Randers modtage en højere ydelse, hvoraf 47 procent af disse har ikke-vestlig baggrund. I Norddjurs er der tale om 90 familier, hvor 62 procent har ikke-vestlig baggrund, og i Syddjurs er det 59 procent af de 80 familier. Vi taler derfor om forholdsvis store procentandele af familier med ikke-vestlig baggrund, enten cirka halvdelen eller mere end halvdelen, som modtager højere sociale ydelser. På trods af Socialdemokratiets valgløfter om ikke at lempe udlændingepolitikken så vil de nu hæve ydelserne svarende til knap 300 millioner kroner årligt. Det er penge, som vi i stedet kunne have brugt på eksempelvis mere velfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce