Annonce
Portræt

Anette Broberg Knudsen er dobbelt bogaktuel

Bogen, der er på vej mod udgivelse, indeholder talrige fotografier, og derfor er arbejdstitlen da også "En billedbog for voksne". Pressefoto
Forfatteren og oversætteren har udgivet trilogi og arbejder med ny bog.

Forfatteren og oversætteren Anette Broberg Knudsen, Romalt, 63 år, er dobbelt aktuel på bogområdet.

Dels har hun netop fået udgivet en trilogi, dels arbejder hun på en ny bog, der skal udkomme senere i år, og hvortil første del allerede er skrevet, og fotos er udvalgt.

Den bog, som Anette Broberg Knudsen lige nu arbejder på, bliver en billedbog om unge kvinder og deres situation i Bangladesh.

- I Bangladesh bliver op mod 60 procent af alle unge kvinder gift, før de er fyldt 18 år, fortæller Anette Broberg Knudsen.

Hun havde det held selv at besøge Bangladesh sammen med en ung dansk kvinde, lige før coronakrisen for alvor brød ud.

- Vi kunne se i lufthavnen derude, at mange mennesker allerede dengang sad med mundbind, fortæller Anette Broberg Knudsen.

Under opholdet i Bangladesh fik Anette Broberg Knudsen mulighed for at møde både unge kvinder under 18 år, der var blevet tvangsgift, og andre, for hvem det var lykkedes at udskyde deres ægteskab, til de havde sikret sig en uddannelse.

Bogen vil rumme talrige fotografier. Den har derfor også som arbejdstitel "En billedbog for voksne", men Anette Broberg Knudsen ser også skolerne som et interesseområde for bogen.

Den nye bog udsendes af forlaget SMS Bangladesh, der også havde sørget for udsendelsen til landet for de to danske kvinder.

Annonce

En trilogi

Udover at arbejde på en ny bog har Annette Broberg Knudsen netop fået udgivet trilogien "Eventyret om Landet bag Bjergene".

Første bind udkom for nu 35 år siden og dermed, mens Anette Broberg Knudsen, som dengang boede på Frederiksberg, endnu ikke selv havde fået børn.

De to følgende bind er skrevet med flere års mellemrum. Det tredje og sidste således for nu 15 år siden.

Til "Eventyret om Landet bag Bjergene" har Anette Broberg Knudsen hentet inspiration fra forfattere som C.J. Lewis og Tolkien, men ellers er værket helt hendes eget, og selv om bøgerne er skrevet for børn, kan de også give voksne stof til eftertanke.

En anmelder, Josua Christensen, skriver da også i bladet Udfordringen, at det er skønt, når velskrevne romaner udkommer og fortsætter:

- Men når de samles eller som her genoptrykkes efter en årrække, er det et tegn på, at kvaliteten holder også til nye generationer af læsere.

Anette Knudsen fortæller i øvrigt, at forlaget oprindelig alene ville udgive trilogien som e-bog, men efter henstilling fra forfatteren kommer den nu altså også i trykt form.

Bogen er udkommet på Lohses Forlag, og man får i princippet en femøre tilbage på 300 kroner.

Oversættelser

I en årrække og frem til flytningen af hovedsædet fra Randers til Aarhus for nu otte år siden var Anette Broberg Knudsen ansat ved Krifa som kommunikationschef. Hun ønskede ikke at flytte med til Aarhus og har siden arbejdet som freelance med sit forfatterskab og - ikke mindst - sit virke som oversætter.

Lige nu arbejder Anette Broberg Knudsen på at oversætte et engelsksproget religiøst værk til dansk.

For nogle år siden havde Anette Broberg Knudsen en noget speciel opgave, idet hun fra engelsk oversatte en bog, der skildrede et ophold i det lukkede Nordkorea, skrevet af en mandlig forfatter, der gjorde sine skjulte iagttagelser under opholdet i landet.

Som tidligere omtalt har Anette Broberg Knudsen blandt efterhånden meget andet også skrevet en samling af salmer, der især retter sig mod den forestående påskehøjtid. Titlen er "Morgensol og forårsvind", og der er sat musik til teksterne af organist Kirsten Pultz, som er ansat ved kirkerne i Essenbæk, Virring, Årslev og Hørning.

Apropos bognyt skal vi gøre opmærksom på en fejl i omtalen af den nye bibeloversættelse. Bogen koster 399,95 kroner og ikke 100 kroner mere, som vi anførte.

"Eventyret om Landet bag Bjergene" er på ikke færre end 520 sider og koster som nævnt 299,95 kroner.

Anette Broberg Knudsen har ikke et præcist antal for sine efterhånden mange udgivelser, men anslår selv et sted mellem 25 og 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammen - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce