Annonce
Sport

Anfører før mødet med suveræne FCK: Vi skal undgå en stille død

Erik Marxen har stor tiltro til, at Randers FC kan fortsætte deres positive stime til trods for, at de møder Superligaens førerhold, FCK. Foto: Michael Svenningsen

Randers FC er nødt til at tage intitiativ fremme i banen for at have en chance mod målmaskinen FCK, vurderer Erik Marxen. Anføreren er er dog med klubbens gode stime in mente fortrøstningsfuld inden mødet med Superligaens førerhold.

Randers: Der er FCK og FCM og så alle de andre i den her sæson af Superligaen. De to FC-klubber brager derudaf i et tæt guldkapløb, mens Randers FC og resten af midterfeltet halser 18-20 point efter.

Søndag er det så Randers FC's tur til at forsøge at stikke en kæp i københavnernes guldambitioner, men med en 6-1 sejr i forårspremieren mod OB, 55 mål på 21 kampe - flest af alle i ligaen - og 21 kampe i streg med en scoring er hovedstadsklubben mildt sagt en ordentlig mundfuld.

- Det bliver en udfordring af de større at holde dem fra at score. Vi skal forstyrre dem så meget som overhovedet muligt for at gøre arbejdsbetingelserne lettere for os. De er alt for dygtige, hvis de får tid og plads. Det kan godt være, at de er bedre end os på papiret, men vi er nødt til at tage mand-mand-situationerne og satse på, at vi kan klare dem, siger Erik Marxen, anfører i Randers FC, og uddyber:

- Hvis vi lader dem have for meget af initiativet, bliver det en stille død og kun et spørgsmål om tid, før de scorer. Vi er nødt til at udfordre dem fremme i banen i stedet for at prøve at fedte noget hjem. De skal få kam til deres hår, så de ikke får et alt for udtalt spilovertag, forklarer forsvarsspilleren.

Annonce

Randers FC - FC København

Kampstart: Søndag klokken 16 på Cepheus Park Randers

Dommer: Jens Maae

Liveblog: amtsavisen.dk

TV: Canal 9

Karantæne: Ingen

Forventet Randers FC-opstilling: Patrik Carlgren - Johnny Thomsen, Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen, André Rømer, Saba Lobjanidze - Marvin Egho, Benjamin Stokke.

Skov stjæler fokus

Marxen og resten af forsvaret kan trøste sig med, at FCK's cheftræner, Ståle Solbakken, har udtalt, at Viktor Fischer alligevel ikke er blevet klar til kampen i Randers, mens det er fifty-fifty, om angrebsprofilen Dame N'Doye kan spille med.

De to var heller ikke med i nedslagtningen af OB, men fraværet af særligt Fischer kan frigive ressourcer hos Randers FC-spillerne.

- De har selvfølgelig stadig vildt dygtige spillere, men Fischer er en individualist, som kan rigtig meget på egen hånd. Nicolaj Thomsen, som spiller i stedet for, er en lidt anden type, som i måske højere grad gør, at vi kan fokusere på at lukke Robert Skov ned, fordi der lige er lidt lavere individuel kvalitet på den anden kant, når Fischer ikke spiller, vurderer Erik Marxen.

Randers FC-anføreren er med sikkerhed ikke den første, der har spekuleret i, hvordan Robert Skov kan lukkes bedst muligt ned. Kantspilleren har for indeværende sæson scoret 21 gange i 21 kampe, og med tre hattricks i de seneste fire kampe er han i den grad en mand i målform. Den slags modstandere kræver særlig forberedelse.

- Når han scorer på hvert tredje frispark, er man nødt til at have respekt for det. Vi sluttede træningen med at øve vores frisparksmur og lidt andre småting, og det gør man altså ikke altid inden kamp. Kevin Conboy kommer også til at sidde tæt på ham hele tiden, så han forhåbentlig ikke får bolden alt for meget. Patrick Carlgren forbereder sig også godt, og han kan pille pynten af de fleste, siger Erik Marxen med henvisning til, at Randers FC er det hold i Superligaen med flest clean sheets. Ni styk for at være helt præcis.

Blod på tanden

Det bundsolide forsvarsspil er en af de væsentligste grunde til, at Randers FC blot har tabt én af syv Superliga-kampe siden november.

- Vi har været rigtig gode mod den nederste halvdel og de hold, som vi skal måle os med. Nu har vi lyst til at vise, at vi er blevet så dygtige, at vi også kan måle os med topholdene. Jeg har faktisk en okay tro på, at stimen kan fortsætte. Også selvom vi møder FCK, lyder det optimistisk fra Erik Marxen.

Men ser man på de seneste tre møder mellem de to klubber, tyder det ikke ligefrem på, at der kommer point på kontoen søndag. Men Randers FC lader sig ikke skræmme af en målscore på 12-1 i københavnernes favør.

- Det giver kun blod på tanden, at vi har haft store udfordringer mod dem tidligere. Der er også noget befriende ved at spille mod nogen, hvor presset ikke er det samme som i de kampe, hvor vi skal have point. Det er selvfølgelig ikke raketvidenskab, at vi er underdog, men de har før haft det svært herinde og et eller andet siger mig, at de får det igen.

- Vi har spillet godt i en lang periode, og det er ligesom toppen af kransekagen, vi kan putte på med en sejr mod FCK, så jeg har en ret god fornemmelse. Jeg vil i hvert fald ikke sælge kampen på forhånd for et enkelt point, siger Erik Marxen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce