Annonce
Randers FC

Anfører skuffet over pointhøst: Der skal point på kontoen nu

Det er tæt i midten af Superligaen, så kravet til Randers FC er simpelt i de to kommende kampe mod opykkerne fra Lyngby BK og Silkeborg IF. Der skal point på kontoen. Det slår anfører Erik Marxen fast. Arkivfoto: Ole Nielsen
Randers FC har fået fem point i seks kampe. Det er ikke helt godt nok, mener anfører Erik Marxen. Derfor skal det gode spil nu give udbytte mod oprykkerne fra Lyngby, hvor en af sæsonstartens overraskelser kræver ekstra fokus.

Randers: Seks kampe. Fem point. Det er udbyttet for Randers FC indtil nu i Superligaen.

Det rækker lige til en 11.-plads i en ekstremt tæt liga. Tre point efter 7.-pladsen og tre point foran bundplaceringen.

- Vi har ikke fået nok point. Vi kan godt sige til os selv, at vi har haft et semisvært program, men inden sæsonstart havde jeg ikke solgt de første seks kampe for fem point, siger Randers FC's Erik Marxen.

Kronjyderne har i fire af de første seks kampe mødt hold, der sidste sæson sluttede i top 6.

Det modsatte bliver tilfældet i de kommende to kampe. Her krydser Randers FC klinger med de to oprykkere, Lyngby BK og Silkeborg IF.

- Pointhøsten kræver, at vi er lige så skarpe og stærke mod de øvrige hold, som vi var i sidste sæson. Det starter søndag mod Lyngby, og vinder vi der, er vi lige så gode som de hold, vi skal måle os med, siger anføreren og tilføjer:

- Der skal point på kontoen nu, så vi ikke kommer til at have et for stort efterslæb til den store midtergruppe, der formentlig danner sig i tabellen.

Kort om kampen

Superligaen, 7. spillerunde

Lyngby BK - Randers FC

Kampstart: Søndag klokken 12 på Lyngby Stadion.

Liveblog: amtsavisen.dk.

Tv: TV3 Sport.

Dommer: Anders Poulsen.

Karantæne: Kasper Enghardt, Lyngby.

Forventet opstilling: Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Mathias Nielsen, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe, André Rømer, Vito Hammershøy-Mistrati, Saba Lobjanidze - Marvin Egho, Emil Riis.

Skader: Simon Graves, Alhaji Kamara, Oliver Bundgaard Kristensen.

Optakten til det vigtige opgør på Sjælland har været en blandet pose bolsje, da randrusianerne har tabt de seneste to runder med 0-1 til først OB og siden FC København.

Indsatsen i kampene kan Randers FC-spillerne godt være tilfredse med, selvom udbyttet var lig nul, og det er vigtigt at holde for øje inden søndagens gyser, fortæller Erik Marxen.

- Det er ærgerlige nederlag, fordi muligheden for point bestemt var til stede, men vi kan godt finde positive aspekter, nu hvor vi er kommet lidt på afstand og har lagt skuffelsen fra os.

- Kampene gør i hvert fald mig okay fortrøstningsfuld i forhold til, at der ligger og venter en del point på os, hvis vi kan holde skruen i vandet og levere samme indsats, siger forsvarsspilleren.

Kræver anden indstilling

Det er før set, at hold har haft svært ved at gå fra at være den undertippede til favoritrollen, som Randers FC indtager på Lyngby Stadion - i hvert fald hvis man spørger bookmakerne.

- Humlen er selvfølgelig, at vi ikke bilder os ind, at sejren bare kommer af sig selv mod et på papiret lidt svagere hold, når vi nu har været godt med mod nogle af de gode klubber.

- Det kræver en anden mentalitet og giver et andet pres at være favorit, men en af vores kæmpe styrker er, at vi kan være sikre på en indsats meget tæt på 100 procent fra alle mand hver gang - uanset modstanderen. Det var det, der gav os rigtig gode resultater mod bund otte sidste sæson, så det håber jeg, at vi fortsætter med, siger Erik Marxen.

Lyngby ligger før kampen en enkelt placering højere i tabellen end randrusianerne og har slået både AaB og AGF på hjemmebane.

Favoritværdigheden er derfor ikke nødvendigvis så udtalt i Randers FC's favør.

- Det er på ingen måde nemt i Lyngby. De har været gode hjemme og spiller flot fodbold, så det er tæt på fifty-fifty, vurderer forsvarsgeneralen.

Afgørende initiativ

Lyngbys hjemmebanesucces skyldes i høj grad angriberen Frederik Gytkjær, som har scoret tre af sine fire sæsonmål i de vante rammer.

- Frederik skal håndteres af Mathias (Nielsen, red.) og jeg, men også af holdet som helhed. Han er en flagrende type, som gerne vil falde forskellige steder hen på banen.

- Vi skal stoppe ham med en kombination af at lægge tæt på ham og udnytte vores fysiske fordel og så stå kompakt som hold, så rummene han kan vende i, er så langt fra vores mål som muligt, forklarer Erik Marxen.

Kun én anden Lyngby-spiller, Jesper Christjansen, har formået at komme på tavlen i sæsonen, hvor sjællænderne blot har scoret fem mål indtil nu. Det selvom holdet spiller med tre angribere i en 3-4-3-formation.

Ifølge Erik Marxen skal Randers FC's kanter forsøge at udnytte modstanderens opstilling til at udfordre i bagrummet bag Lyngbys wingbacks og angribe tremandsforsvaret fra siden.

Udfordringen bliver så bare, hvordan værterne skal håndteres den anden vej.

- Bruger vi vores fire i bagkæden til at stække de tre angribere, kan det give ekstra plads til deres wingbacks, hvis vores kanter ikke kommer med tilbage. På den anden side skal kanterne heller ikke stå og forsvare hele tiden.

- Det bliver et spørgsmål om momentum, og hvem der tiltvinger sig initiativet i kampen, men nogle gange kan vi måske tillade deres wingbacks at have bolden for så at kunne stjæle den, når de vil spille videre derudefra, siger anføreren.

Kampen fløjtes i gang klokken 12 søndag middag på Lyngby Stadion.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce