Annonce
Norddjurs

Anholt har fået ø-læge på plads: Rykker fra København til Kattegat

Den lille ø i Kattegat har fået ansat ny ø-læge. Arkivfoto: Knud Erik Christensen
Anholt får ny, fast ø-læge fra næste sommer. Det bliver en kvindelig læge, der sammen med familien skifter storbyen ud med stilhed og natur.
Annonce

Anholt: Beboerne på Anholt kunne i maj ånde lettet op, da Regionsrådet i Region Midtjylland valgte at annoncere efter en ny læge til Anholt, der skulle overtage klinikken på overenskomstvilkår.

Øens hidtidige læge har fungeret efter en aftale med Region Midtjylland, indgået i 2013, men regionen ønskede at annoncere lægepraksis på Anholt til en praktiserende læge.

Udfaldet af annonceringen har været ventet med stor spænding, og nu er spændingen udløst.

Fra næste sommer - nærmere bestemt 1. august 2021 - overtages klinikken af en ny praktiserende læge.

- Jeg er super glad for, at vi har en fast læge, der har lyst til at drive klinik på Anholt. Lægen er først klar til at overtage klinikken 1. august næste år. Det er fire måneder senere, end vi havde ønsket. Den udfordring løser vi gerne for at sikre borgerne på Anholt en fast læge, siger Annette Roed, formand for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Annonce

Fra storby til lille ø

Når Anholts nuværende læge Anders Fjendbo Jørgensen stopper 1. marts 2021, opretter regionen et midlertidigt lægetilbud, der får åbent som hidtil, frem til den nye læge overtager klinikken på Anholt.

- Der bliver tale om at sætte en vikar ind, og vi vil selvfølgelig sørge for kontinuitet, så beboerne ikke skal møde en masse forskellige læger, for vi ved, det betyder meget, siger Annette Roed.


Jeg ser frem til at blive læge for beboerne på Anholt og sammen med min familie blive en fast del af hverdagslivet på øen.

Anne-Sofie Weindel, Anholt nye ø-læge fra sommeren 2021


Anholts nye læge bliver fra 1. august 2021 Anne-Sofie Weindel, der lige nu er i gang med at uddanne sig til praktiserende læge hos en lægepraksis i København, men som rykker til Anholt for at bosætte sig med familien.

- Jeg ser frem til at blive læge for beboerne på Anholt og sammen med min familie blive en fast del af hverdagslivet på øen, siger læge Anne-Sofie Weindel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce