Annonce
Østjylland

Anja Lovén og kampen for Afrikas heksebørn

Billederne af den lille udsultede Hope, som fik vand fra en flaske af danske Anja Ringgren Lovén i en nigeriansk landsby, gik i februar verden rundt. Den lille dreng var blevet forladt af sin familie, som troede, at han var et heksebarn. Hør Anja Ringgren Lovén fortælle i Mariagerfjord Frikirke onsdag 1. november. Privatfoto

Mariager: Inden længe danner Mariagerfjord Frikirke rammen om et spændende foredrag i Mariager.

Det sker onsdag 1. november, når Anja Ringgren Lovén kommer og holder et aftenforedrag, hvor hun fortæller om sin hjertesag - nemlig Afrikas heksebørn.

Anja Ringgren Lovén har allerede fået opfyldt sin livsdrøm. I 2012 etablerede hun sin egen nødhjælpsorganisation "Din Nødhjælp", og i dag bor og arbejder hun i Nigeria, hvorfra hun sammen med sin nigerianske mand driver et børnehjem for de såkaldte "heksebørn", der uden hjælp ender med at leve et ensomt liv på gaden, hvor de fleste ikke overlever.

Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande - specielt i Nigeria. Årsagerne til hekseanklagerne kan blandt andet være død og sygdom i familien. Det kan være en fejlslagen høst, fyringer eller barnløshed. Ifølge traditionel afrikansk tro har alting en overnaturlig årsag, og det er oftest børn, der bliver gjort til syndebukke.

Anja Ringgren Lovén er i dag landskendt som ildsjælen, der solgte og satsede alt, hvad hun ejede i bestræbelserne på at at hjælpe Afrikas heksebørn. Så sent som i december 2016 kårede det østrigske magasin OOOM sågar hende til den mest inspirerende person i verden - foran kandidater som USA's præsident Barack Obama, indflydelsesrige skuespillere som Chalize Theron og Leonardo DiCaprio og den katolske kirkes overhoved, Pave Frans.

Anjas foredrag handler om overtroen i Nigeria, livet på hendes børnehjem, og om at træffe valg med hjertet, om at have mod til at gå utraditionelle veje og ikke mindst om at gøre det, man er bedst til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce