Annonce
Udland

Anklagere trækker sig fra Roger Stone-sag efter indblanding

Yara Nardi/Reuters
Efter at Trump kritiserede en anbefalet straf til sin tidligere rådgiver, ændrede justitsministeriet praksis.
Annonce

Fire statsanklagere har tirsdag trukket sig fra en straffesag mod præsident Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone i protest.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det sker, fordi det amerikanske justitsministerium angiveligt under pres fra præsidenten har grebet ind og anbefalet en mildere straf til Stone end den anbefalet af anklagerne.

- Selv om det fortsat er USA's holdning, at en fængselsstraf er nødvendig her, så hævder regeringen med respekt, at en straf på mellem 87 og 108 måneder ikke er passende i denne sag, skriver ministeriet ifølge The Guardian.

Det er højst usædvanligt, at justitsministeriet overtrumfer sine egne statsadvokater og ændrer deres anbefalinger i en straffesag.

Det usædvanlige skridt fra justitsministeriet kom tirsdag. Det skete, bare timer efter at Trump på Twitter skrev, at den anbefalede straf til Stone var "forfærdelig og uretfærdig".

Mandag havde anklagerne i sagen krævet mellem syv og ni års fængsel til Stone. Det var blandt andet for at lyve for Kongressen og intimidering af vidner.

Han blev tiltalt i forbindelse med efterforskningen af Ruslands påståede forsøg på at påvirke præsidentvalget i USA i 2016.

Roger Stone arbejdede tæt sammen med Donald Trump under valgkampen op til valget.

Den 67-årige Stone er en excentrisk og mangeårig politisk aktør i Det Republikanske Parti.

Han er den sjette person knyttet til Donald Trump og hans kampagne, der siden 2017 er fundet skyldig eller har erklæret sig skyldig i anklager om kriminelle forhold.

Demokraterne beskylder justitsminister William Barr for at beskytte Trumps politiske interesser.

- Det lader til, at præsidenten tror, at hele justitsministeriet er til for at retsforfølge hans fjender og hjælpe hans venner, siger Demokraternes mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Demokraterne kræver nu en officiel efterforskning af sagen om Roger Stones strafudmåling, der er planlagt til den 20. februar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Annonce