Annonce
Randers

Anmeldelse: Johnny Madsen når han er bedst

Johnny Madsen har ifølge avisens anmelder formået at finde frem til en koncertskabelon, der kan tilfredsstille ethvert publikum. Foto: Annelene Petersen

Det er set og hørt mange gange før, men Johnny Madsen har fundet sin helt egen niche indenfor den danske rockverden.

Annonce

ANMELDELSE: Klokken havde for længst passeret midnat, da Johnny Madsen takkede af som det sidste band ved Open Air på Justesens Plæne. Og ud i den mørke og ret kolde nat traskede de mange tilhørere - smånynnende nogle af de sange, som har gjort Thyborøn-Madsen til en absolut ener i den danske rockverden.

Der er da også bud efter ham - for nu at sige det mildt. De tre sommermåneder byder således på 29 Madsen-koncerter, der efterfølges af yderligere 24 af slagsen i oktober/november. Fuldt forståeligt. Få andre formår nemlig som Madsen at sælge en ganske bestemt og unik vare, som i den grad tilfredsstiller publikummet.

Musikalsk får vi en rusten stemme med masser af liv og sjæl, lune fortællinger, iørefaldende rocksange og et tungt og tæt sammenspillet band, der rummer én af de allerbedste danske rockguitarister. Navnet er selvfølgelig Knud Møller, der i 30 år har dannet makkerskab med Madsen, og som giver sig selv fuldt ud - hver gang. Han skal bare lige have et "tegn" - så er han klar. Lørdag aften blev vi som tilskuere begunstiget af en mere end seks minutter lang guitarsolo i nummeret "One Man Band - og det var ikke et sekund for meget.

Annonce

Den ukorrekte mening

Johnny Madsen gør tilsyneladende alt for at være i opposition til den herskende og korrekte mening. Om attituden er stramt koreograferet skal være usagt, men det er højst sandsynligt den ægte vare, vi er vidner til. Han er storryger på scenen og har det meste af tiden gang i en cigaret. Bajerne er afløst af drinks, der indeholder vodka - eller som Madsen udtrykker det på sin mest bramfrie måde:

- Jeg har aldrig hørt, at folk, der får vodka sammen med frisk luft, tager skade af det!

Det er heller ingen hemmelighed, at Johnny Madsen ikke kandiderer til Dansk Herremoderåds Årspris men tværtimod sætter en ære i at være så kvabset klædt som overhovedet muligt. Det har da heller ingen betydning for det musikalske udtryk. Madsen leverer varen denne sene lørdag aften i Randers - også selv om han den samme eftermiddag sammen med sit band har stået på scenen i Snedsted i Thy. Han har en fantastisk evne til at kommunikere med publikum - mest envejs men altid med en fornemmelse for det, der rører sig ude i mængden. Det skaber nærhed og samhørighed og baner vejen for den gode koncertoplevelse. Han joker med sine musikere, nedgør dem med en tilforladelig selvironisk undertone og strør om sig med historier fra lokalsamfundet:

- Folk, der danser, er dem, der ikke har råd til at stå i baren. Sådan siger vi oppe i Thyborøn, hvor jeg kommer fra, lyder det fra lune Madsen, der også får publikum til at juble ved præsentationen af det andet ekstranummer - selv om samme historie er hørt gentagne gange før.

Og så følger Madsen-koncerthittet "Æ Kør' O Æ Motorvej" med en nonsenstekst, der er skør nok til at få folk med til fællessang - til tonerne af den bluesinspirerede melodi, der på mange måder er blevet synonym med den aktive og evigt turnerende Johnny Madsen.

Så vi ser ham nok snart igen i Randers - og det skal vi bestemt ikke være kede af.

Annonce

Open Air Randers, Justesens Plæne, lørdag d. 11. august 2018:

Johnny Madsen & Band: Johnny Madsen (sang og guitar), Knud Møller (guitar), Niels Mogensen (bas), Henrik From (trommer).

Sætliste: Halgal Halbal, Cadillac, Johnny The Blues, Hollywood, Jim & Joe, Griseriet på Bounty, Checkpoint Charlie, Stjernenat, Udenfor Sæsonen, One Man Band, En At Bli' Som, Færgemand. - EKSTRA: Havanna, Æ Kør' O Æ Motorvej, Johnny B. Goode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Gågader og Aarhusvej er ømme trafikale punkter - nu skal politikerne godkende en mobilitetspolitik

Randers

Kvinde fundet dræbt i sin lejlighed i Nørrebrogade: To personer anholdt

Randers

Voldsom brand i nat på Husarvej

Annonce