Annonce
Randers

Anmeldelse: Randers Revyen med glimt i øjet

Jacob Morild er forrygende i sit tankevækkende spin, hvor han rykker rundt på landsdelene i udflytningens hellige navn. Foto: Bo Amstrup

Garvede revy-rotter i Pakhuset kan deres kram og demonstrerer overskud og forrygende energi. De laver sjov og lader andre om at redde verden.

Randers: Ro på.

Sådan lyder indledningssangen til årets Randers Revy, hvor det velsyngende team lægger linjen for aftenens forestilling og signalerer, at her skal vi dæleme ha' det sjovt.

Rent indholdsmæssigt holder man sig til konceptet, hvor morskab og musik er kodeordene. Og der er kommet noget af en forstærkning til, rent stemmemæssigt med Rikke Buch Bendtsen, der hermed får sin revy-debut i Randers - fødebyen, hvor hun i en del år markerede sig som Disko Lydia i kopibandet Diskofil. Men siden har hun uddannet sig inden for musical og skuespil og synger igennem i Pakhuset, hvor hun ikke bare synger om store danskere, men også laver en sjov figur som grå og hverdagskedelig sexolog i Vase & Fuglsangs rappe tekst om "Helt almindelig" sex. Og hun slår over i Randers-dialekten i den morsomme sketch "Hos fiskehandleren", hvor hun og Jacob Morild kører et fiffigt ordspil om laks og slags og hvilken slags laks.

Annonce

Randers revyen 2018

Medvirkende: Lone Rødbroe, Rikke Buch Bendtsen, Jacob Morild og Karsten Jansfort.Revyen spiller i alt 15 gange torsdag, fredag og lørdag i perioden 6. september til 6. oktober.

Pakhuset, Kulholmsvej 4, Randers.

Billetter: www.randersrevyen.dk

Der er fed streg under roen og morskaben i årets Randers Revy, som leveres af Rikke Buch Bendtsen, Jacob Morild, Karsten Jansfort og Lone Rødbroe. Foto: Bo Amstrup

Det grådige vanvid

Samme Morild sætter med hjælp fra Karsten Jansfort bankens hvidvask over, mens de opruller gebyr-politikkens grådige vanvid. De to har også et morsomt nummer ved plejehjemmets nye fredagsbar med en rigtig Leif Maibom-tekst, hvor det handler om mennesker, der "glemmer det, de ikke kan huske".

Lone Rødbroe gør med vanlig tæft for spas stort nummer ud af at krybe ned i en tryllekasse, der er flere numre for små til hende. Men hun mestrer også de små sekvenser, hvor hun træder folkedansen, røgter snakkesalige spejderdrenge og går løs på en sav for Allingåbro Folkeminde og Håndværker Laug. Og så er hun helt i sit es i Carl-Erik Sørensens portræt af en småfordrukken hjemvendt dansker fra solkysten.

Karsten Jansfort har i rollen som tryllekunstneren Mister Magic sit hyr med at få klappet låget over tryllekassen med mediet Lone Rødbroe i. Med slesk tandpastasmil gi'r han den som tryllekunstner uden tryl og en død due i sit kølvand. Han er også god som servil dansktop-sanger og helt på toppen, hvor han er ung igen og fortæller om en forrygende druktur i Prag med en flok 3.g'ere fra Randers Statsskole.

Det er ikke morsomt som pensionist at vende tilbage til Danmark efter fede år på Solkysten. Lone Rødbroe portrætterer den fallerede kvinde. Foto: Bo Amstrup

Nye landsdele

Hele holdet er med på, at "Randers får for lidt" og beklager sig over, at der kun er faldet skat og gæld af til kronjydebyen, der har mere end gæld nok. Der er hist og pist hint til lokalpolitikken, til politikerne, der helst ikke lader noget ske heller ikke et Mandela-museum, til den afgåede borgmester, der fandt sig et topjob på Verdo, som han var bestyrelsesformand for.

Sidst, men ikke mindst brillerer Jacob Morild i sin egen tekst som konsulenten Simon Prang, der holder pep-talk i styrelsen for statens udflytning. Med hurtige greb rykker han rundt på landsdelene og forsyner dem med deres egen indre logik. For når Kronjylland sammen med Aarhus bliver anbragt på Falster, slipper vi eksempelvis for at skulle bekoste en ny bro mellem Jylland og Sjælland. Ovenikøbet kommer århusianerne ved den manøvre tættere på Sjælland, som de jo så gerne vil. Nummeret afsluttes genialt med et klonbillede af nogle toppolitikere, vi kender fra Christiansborg.

Så alt i alt - en velspillet og velkomponeret revy, hvor vi i et par timer kobler fra "Deadline" og breaking news og bare morer os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce