Annonce
Kultur

Annette Heick i sit livs rolle som Donna i "Mamma Mia"

Abba-legenden Björn Ulvaeus i selskab med de to "Mamma Mia"-stjerner, Matilde Zeuner Nielsen og Annette Heick, ved pressemødet mandag, hvor rollebesætningen blev afsløret. Foto: Johan Paulin
Den danske grand prix-legende og musicalstjerne Annette Heick har netop fået titelrollen i Abba-musicalen "Mamma Mia". Hun kommer til Randers med seks opførelser af den populære forestilling i slutningen af april 2020.
Annonce

Randers: Grand Prix-legende og musical-stjerne Annette Heick lander hovedrollen i den danske udgave af en verdens allerstørste musical-succeser, "Mamma Mia". Når musicalen kommer til Randers næste år, får hun selskab på de skrå brædder af erfarne folk som Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller, Jesper Lundgaard og Gordon Kennedy.

Det har taget knap to måneder for producenterne bag "Mamma Mia"-musicalen at få det helt rigtige, danske hold på plads til den danske turné i 2020. Mere end 400 håbefulde sangere, dansere og musical-stjerner har været til gentagne auditions, og puslespillet er nu endelig faldet på plads, hvad den gamle ABBA-dreng, Björn Ulveaus, er ganske tilfreds med.

- PER SE (producenten, red.) har samlet det optimale hold på og bag scenen til at skabe en dansk "Mamma Mia" i verdensklasse. Og jeg er sikker på, at både nye og gamle fans får en once-in-a-lifetime-oplevelse i Danmark næste forår, siger medproducent og ABBA-legende Björn Ulvaeus.

Annonce

Musical-erfaring

I "Mamma Mia" driver Donna en lille taverna på den fiktive græske ø Kalokairi og er i gang med forberedelserne til datteren Sofies bryllup. Sofie er i mellemtiden travlt optaget med at opsnuse sin biologiske far ud fra Donnas dagbog, hvor hun har fundet frem til tre af sin mors flammer fra fortiden. Sofie inviterer alle tre til brylluppet til en ikke udpræget behagelig overraskelse for Donna.

Det er denne Donna-rolle, Annette Heick nu kan se frem til at skulle løfte. Foruden en lang sangkarriere med flere grand prix-deltagelser har hun haft bærende roller i klassikere som "My Fair Lady", "Elsk mig i nat" og "Wicked" og aktuelt ses hun i titelrollen i Andrew Lloyd Webbers "Evita".

Hun får fornemt selskab i Værkets Store Sal, når den prisvindende revy- og teaterskuespiller, sanger og entertainer Trine Gadeberg er med på de skrå brædder i rollen som slyngveninden Bibi.

Så byder castet også på et helt nyt stjerneskud på den danske musical-scene. Nemlig 24-årige Matilde Zeuner Nielsen, der tager Mamma Mias anden hovedrolle som Donnas datter, Sofie.

Sofies potentielle fædre varetages af skuespiller Gordon Kennedy, sanger Jesper Lundgaard og skuespiller Peter Oliver Hansen. I alt er der omkring 30 medvirkende i musicalen, der spilles på Værket i Randers i dagene 22. til 26. april, hvoraf to af dem er så godt som udsolgt.

Annonce
Annonce
Randers HK For abonnenter

Randers HK vendte tilbage til harpiks, håndbolde og halgulv: Reaktioner og billeder fra opstarten efter fire måneder i dvale

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce