Annonce
Randers

Antallet af indlagte covid 19-patienter halveret i løbet af 24 timer på Regionshospitalet

Indgangen til Akutmodtagelsen på Regionshospitalet Randers bliver nu opdelt, så patienter med mistanke om covid-19 ikke kommer ind samme vej som øvrige patienter. Patienter, der er henvist til hospitalet med symptomer på covid-19, skal bruge en midlertidig indgang, som er etableret ved ambulanceindkørslen på Skovlyvej. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Søndag var antallet af indlagte covid 19-patienter på Regionshospitalet Randers halveret fra fire til to.

Randers: En læge På Regionshospitalet Randers er efter en rejse til Østrig blevet testet positiv for coronavirus.

Ifølge dr.dk havde lægen ingen symptomer, da han kom hjem fra rejsen, lige som der på daværende tidspunkt heller ingen restriktioner var for rejsende, der kom hjem fra netop Østrig.

Derfor gik lægen på arbejde, hvor han nåede at operere patienter, inden han lod sig teste, fordi en bekendt fra rejsen var testet positiv.

Herefter blev han selv konstateret positiv.

- Vi talte med regionens mikrobiologer og infektionsmedicinere, som mente, at risikoen for, han havde smittet patienter, var lille, da han ingen symptomer havde, og fordi han var beskyttet af operationstøj, siger lægefaglig direktør på Regionshospitalet Randers, Lone Winther Jensen, til dr.dk.

Den pågældende læge har i øvrigt siden været rask i mere end 48 timer, hvorfor han igen møder på arbejde i dag, mandag.

Annonce

To indlagt i Randers

Lørdag var der indlagt fire personer med covid-19 på Regionshospitalet Randers.

Søndag morgen var tallet nede på to. På Aarhus Universitetshospital i Skejby er der indlagt seks patienter med covid-19.

Søndag ved middagstid er der 13 dødsfald, som kan relateres til coronavirus, oplyser Statens Serum Institut. Det er det samme antal som lørdag.

Dødsfaldene kan ikke entydigt forklares med coronavirus. Flere af de døde har i flere tilfælde haft andre alvorlige sygdomme. Til gengæld stiger antallet af personer konstateret smittet med coronavirus. 1395 personer i Danmark er nu konstateret smittet med coronavirus.

Der regnes med et stort mørketal, så der er reelt flere smittetilfælde. Lørdag var tallet 1326 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Danmark

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra hele Danmark

Annonce