Annonce
Østjylland

Apetit rykker ud af centerområdet i Auning: Pladsmanglen er blevet for stor

Ejerne bag Apetit Køkken og Catering og Apetit Butik og Café har svært ved at følge med den succes og efterspørgsel som deres to forretninger oplever i øjeblikket. Derfor investerer de nu omkring to millioner kroner i en renovering, der skal gøre det muligt at samle de to forretninger på én og samme adresse. Nemlig her på Vestergade, hvor der Apetit Køkken og Catering har ligget siden 2012. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Til foråret slår fødevarevirksomheden Apetit dørene op for 600 kvadratmeter samlet detail- og fødevareforretning ud til Vestergade i Auning. Den nye satsning bliver samtidig et farvel til byens centerområde, hvor virksomheden i dag driver café og butik.

Annonce

Auning: I fem år har fødevarevirksomheden Apetit haft hjemme på to forskellige adresser i Auning.

Men til foråret er det slut. Til den tid rykker Apetit Butik & Café, som ejes af Berit Lanther, nemlig ud af centerområdet i Auning og tilbage på Mortensensvej for at blive genforenet med Apetit Køkken og Catering, som ejes af Michael Nielsen.

De to virksomhedsejere, som også danner par i det private, begrunder den kommende sammenlægning med en stigende efterspørgsel fra kunderne samt manglende udvidelsesmuligheder i centerområdet.

- Vi har været meget glade for den centrale placering i centerområdet, men vi er ganske enkelt vokset ud af lokalerne. Hvis vi har ovn, vaskemaskine, kogeblus, køleskab og fryser tændt på samme tid, slår relæet fra, og derfor kan vi faktisk ikke rigtig følge med efterspørgslen fra vores kunder på den nuværende adresse, siger Berit Lanther, der ser frem til at skifte Centervej ud med de nye omgivelser, der ganske vist har adresse på Mortensensvej, men hvis facade ligger direkte ud til Vestergade, som er Aunings trafikale hovedåre.

- Vi er selvfølgelig godt klar over, at vi nok kommer til at sige farvel til nogle af vores strøgkunder. Men vi får meget bedre mulighed for at levere et både bedre og bredere udvalg i vores butik og café, hvis vi flytter, siger hun.

Der er rigtig travlt i Apetits produktionskøkken på Mortensensvej i Auning. Derfor har Michael Nielsen og Berit Lanther alene i 2018 investeret omkring 600.000 kroner i en udvidelse af køkkenet samt indkøb af større køle- og fryserum. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce

Helt ny facade på vej

Michael Nielsen og Berit Lanther vil samle både café, butik og cateringkøkken under ét og samme tag i den industriejendom, som på nuværende tidspunkt huser Apetit Køkken og Catering og Auning Skilte.

Derfor vil bygningen i de kommende måneder undergå lidt af en forvandling, så den til foråret vil fremstå som en nutidig detailhandelsejendom med otte meter høj facade ud mod Vestergade.

- Sådan en forvandling kræver sit. Som det er nu ligger bygningen en lille smule lavt i forhold til hovedvejen, hvilket gør, at den ser lidt trykket ud. Men når vi får renoveret facaden og lavet taget om, så det kun har ensidig hældning, så kommer bygningen til at få et helt andet udtryk og blive mere indbydende, siger Berit Lanther.

Planen er desuden, at Auning Skilte rykker ud af facadebygningen og ind i den fløj af ejendommen, som vender væk fra Vestergade for i stedet at gøre plads til Apetits nyeste initiativ - nemlig selskabs- og mødefaciliteter til brug for virksomhedens kunder.

- Det er et projekt, vi længe har drømt om, da vi oplever stor efterspørgsel fra vores kunder efter lokaler til fester, koncerter og kulturoplevelser, siger Michael Nielsen.

I 2016 modtog Apetit Butik og Café Djurslands Erhvervsråds Iværksætterpris, fordi man med succes havde formået at bringe et stykke storbykultur midt ind i hjertet af Auning. Små tre år senere er succesen blevet så stor, at lokalerne er blevet for små. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Annonce

Velvilje fra kommunen

Selve beslutningen om at samle de to Apetit-forretninger traf Berit Lanther og Michael Nielsen for godt et år siden. Siden da har de brugt omkring 600.000 kroner på en udvidelse af produktionskøkkenet på Mortensensvej, ligesom de i januar tog kontakt til Norddjurs Kommune for at søge om tilladelse til at udvikle ejendommen fra industri til detailhandel og selskabslokaler.

- Det har været en lang proces, men i oktober vedtog kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune at påbegynde udarbejdelsen af en ny lokalplan for det område af byen, vi ligger i. Derfor har vi nu fået dispensation fra kommunen til at gå i gang med vores projekt, siger Michael Nielsen.

Han bemærker desuden, at også Vejdirektoratet har været positiv over for projektet, hvilket har betydet, at Apetit har fået den nødvendige tilladelse til den øgede trafik til og fra ejendommen ud mod Vestergade.

- Vi er både glade og stolte over, at der er den fornødne opbakning til at udvikle Auning by i en endnu mere attraktiv retning. Vi er overbeviste om, at vi kan levere et bedre produkt i de nye rammer, samtidig med at byen får et nyt samlingspunkt for festlige begivenheder og kulturelle events. Og så bliver det nemmere for vores mange kunder at komme til og fra butikken, som får indkørsel direkte fra hovedvej A16, kun få hundrede meter fra hvor vi tidligere lå, siger Michael Nielsen.

Apetit forventer at kunne igangsætte renovering og ombygning af ejendommen omkring årsskiftet, hvorefter Apetit Butik & Café kan slå dørene op til de nye lokaler i foråret.

Selskabslokalet er indtil videre planlagt til at stå klar til de første gæster til november 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce