Annonce
Randers

Arbejdernes kampdag: Her fejres 1. maj i Randers og på Djursland

Det er 1. maj, og derfor vil de røde faner vanen tro være til at se i gadebilledet i Randers og andre danske byer. Arkivfoto: Annelene Petersen
Arbejdernes internationale kampdag bliver fejret med taler, røde farver og optog flere steder i Randers og på Djursland.

Randers: Kalenderen siger 1. maj, og det betyder, at det i dag er arbejdernes internationale kampdag.

Den 163 år gamle festdag bliver markeret over hele verden, og i Randers og på Djursland vil der også være massevis af taler, røde farver og optog.

I Randers starter festlighederne på Tronholmen klokken 9.00, hvor der serveres kaffe og rundstykker.

Det er 3F, der står for arrangementet, og derfor er det forbundet, der holder 1. maj-talerne. Første mand på talerstolen er Ole Christensen, der er afdelingsformand i 3F Randers. Kristian Jensen, der formand for miljøudvalget i 3F Randers og Benny Yssing, der er næstformand i Dansk El-Forbund holder også tale.

Klokken 12:00 går deltagerne samlet til Rådhustorvet med afdelingsfanerne og 1. maj orkesteret i spidsen.

Annonce

Flere muligheder på Djursland

På Djursland bliver arbejdernes internationale kampdag både fejret i Grenaa, Hornslet og Rønde.

I Grenaa begynder festlighederne med morgenkaffe på Nygade klokken 10.00. Klokken 12:00 er der ungdomstaler på torvet foran det gamle Rådhus og efterfølgende 1. maj optog gennem byen med musik og faner.

Fra klokken 13.00 til 16.30 er der taler og underholdning ved Kulturhuset. Blandt talerne er formand for LO Djursland Torben Jakobsen, SF-politikeren Aleksander Myrhøj, Leif Lahn (A) og Ulf Harboe (Ø).

Festen fortsætter i Hornslet klokken 15 og slutter klokken 17. Blandt talerne er folketingskandidaterne Rasmus Vestergaard Madsen (EL), Morten Siig Henriksen (SF) og Leif Lahn (S).

I Rønde begynder 1. maj-fejringen klokken 17.30 og slutter klokken 20.00. Fejringen sker på Kulturhotellet, hvor Leif Lahn og Rasmus Vestergaard Madsen er gengangere blandt talerne.

Herudover skal også EU-kandidat Kirstine Bille (SF) og Lisbeth Bøwes, der er formand for Djurs Lærerforening, på talerstolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce