Annonce
Randers

Medarbejderne bliver kritiseret og mistænkeliggjort: Arbejdsglæden på Huset Nyvang forsvinder

Gamle sager fra Huset Nyvang bliver ved med at blusse op, og det går ud over den nuværende medarbejderstab og arbejdsglæden på stedet, lyder det fra FOA. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Det er hårdt for de nuværende medarbejdere på Huset Nyvang at blive kritiseret og mistænkeliggjort på grund af den omsorgssvigt, der fandt sted sidste år. Hvis det skal lykkes at bevare en fast og kompetent medarbejdergruppe på stedet, er der brug for ro, fastslår FOA.
Annonce

Randers: Der er ingen tvivl om, at forholdene for de demente beboere i Huset Nyvangs første levetid var yderst kritisable, og at nogle beboere blev udsat for decideret omsorgssvigt. Men der er heller ingen tvivl om, at der siden da er sket rigtig meget på stedet.

Forleden kunne formanden for Randers Kommunes omsorgsudvalg i Amtsavisen fortælle, at det er lykkedes at bremse medarbejderflugten og stabilisere personalegruppen, at den daglige leder er skiftet ud, at visse medarbejdere er blevet fyret, og at fagpersoner er trukket ind i huset for at undersøge forholdene og opkvalificere medarbejderne.


Uanset, hvor mange forbedringer, der bliver lavet, fortsætter snakken om, hvor dårligt Huset Nyvang er. Det er en stor belastning for personalet hele tiden at blive udsat for kritik.

Inge Rasmussen, social- og sundhedssektorformand, FOA Randers


Alt det kan social- og sundhedssektorformanden fra FOA Randers, Inge Rasmussen, nikke genkendende til. Også hun beretter om store forbedringer på stedet det seneste år.

- Den kritik, der de seneste uger er kommet frem i medierne fra pårørende på Huset Nyvang, er gammel. Der er sket meget siden da, siger hun og tilføjer, at den nuværende personalegruppe beretter om store ændringer, og at en ny interviewundersøgelse kommunale konsulenter har lavet med medarbejdere, pårørende og de beboere, der har været i stand til at deltage, bekræfter samme positive udvikling.

Annonce

Arbejdsglæden halter

Selv om meget er forandret til det bedre, er det dog ikke alt, der er rosenrødt på demensplejehjemmet. Derfor er en række fagpersoner med stor viden om demens fortsat tilknyttet plejehjemmet, og det øgede fokus på opkvalificering af den nu faste medarbejderstab fortsætter.

Men Inge Rasmussen fra FOA frygter, at det kan blive en udfordring at fastholde den stabiliserede medarbejdergruppe på stedet, når kritikken dukker op igen og igen. For det er hårdt at arbejde et sted, hvor man bliver mistænkeliggjort og set skævt til.

- Uanset, hvor mange forbedringer, der bliver lavet, fortsætter snakken om, hvor dårligt Huset Nyvang er. Det er en stor belastning for personalet hele tiden at blive udsat for kritik. De forsøger at gøre et godt stykke arbejde, men bliver hele tiden mistænkt for ikke at gøre det godt nok, siger Inge Rasmussen.

- Når man hele tiden bliver beskyldt for ikke at gøre det godt nok, bliver arbejdsglæden mindre og mindre, tilføjer hun.

Annonce

Brug for ro

Ifølge Inge Rasmussen har der siden omsorgssvigtene blev afsløret for kommunen i 2019 været sat hårdt ind på kompetenceudvikling af medarbejderne.

- Medarbejderne er blevet bedre rustet til at løfte opgaven omkring den særlige målgruppe, der er på Huset Nyvang. Arbejdet sådan et sted kræver en speciel viden om demens. Det betyder, at vi nu har en faglig kompetent gruppe medarbejdere, og hvis vi skal prøve at sikre, at de har lyst til at blive på stedet, er vi nødt til at give dem ro, siger hun og fortsætter:

- Faktisk fortjener de ros. De medarbejdere, der nu er ansat på Huset Nyvang, har gjort alt for at få rettet op på tingene og sikre, at det både er et godt hjem for beboerne og en god arbejdsplads.

Skulle politikerne få lyst til at give Huset Nyvang et sidste skub i den rigtige retning, ville det dog ifølge Inge Rasmussen blive modtaget med kyshånd:

- En optimering af personaleressourcerne ville helt sikkert gavne. Det er tiltrængt i hele ældreplejen, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce