Annonce
Randers

Arena Randers vil overtage parkeringspladsen

Til næste efterår får sportsudøverne en ny hal at boltre sig i ved Arena Randers. Nu skal byrådet tage stilling tl, om kommunen skal overdrage jorden, som Hal 4 bygges på, til Randers Idrætshaller. arkivfoto: Flemming Krogh

Udviklingsudvalget indstiller, at Randers Idrætshaller får overdraget jorden under arenaen for en krone. Det løser et finansielt problem i forbindelse med opførelsen af hal 4.

Annonce

Randers: I slutningen af 2017 var der knas med finansieringen af byggeriet af Hal 4, den ny hal i forbindelse med Arena Randers, men det løste sig og byggeriet gik i gang.

Nu er der opstået et nyt problem i forbindelse med, at D.S.I. Randers Idrætshaller skal tage lån hjem til en del af finansieringen. Arenaen er nemlig en bygning på lejet grund, hvilket betyder, at selve bygningerne ejes af Randers Idrætshaller, mens jorden ejes af Randers Kommune. Randers Kommune har udlånt arealet indtil 2052 uden beregning.

Men hvis der skal tages lån hjem, skal bygherren, D.S.I. Randers Idrætshaller, eje både jord og bygninger, hvis lånet skal kurssikres. Og det er nødvendigt, hvis den fremtidige ydelse skal ligge fast.

Derfor indstiller udviklingsudvalget nu til byrådet, at jorden overdrages til Randers Idrætshaller for en krone samt de omkostninger, der vil være i forbindelse med ejerskiftet.

Gitte Nørgaard, der er direktør for Arena Randers, understreger at der er tale om et mindre bump på vejen.

- Byggeriet går som planlagt, og vi forventer at åbne i efteråret 2019, fortæller hun.

- Så er det ikke så heldigt, hvis mange af pladserne er optaget, fordi der er 50 der er taget på bustur til Harzen.

Gitte Nørgaard, direktør for Arena Randers
Annonce

Tidsbegrænset parkering

Arena Randers har også bedt kommunen om råderet over parkeringsarealet foran hallerne.

Det bliver nu en sag for miljø- og teknikudvalget, der skal tage stilling til om kommunen skal frasige sig muligheden for at disponere over parkeringspladsen.

Arena Randers ønsker at lave tidsbegrænset parkering i dagtimerne samt mulighed for at regulere parkeringen i forhold til hallens aktiviteter.

- Hvis vi får mulighed for at disponere over parkeringspladsen, kan vi bedre håndtere de publikumsmængder, som vi får fremadrettet, siger Gitte Nørgaard.

Hun peger på, at der for eksempel vil blive erhvervskonferencer og andre begivenheder, der tiltrækker mange og varer i mange timer.

- Så er det ikke så heldigt, hvis mange af pladserne er optaget, fordi der er 50 der er taget på bustur til Harzen, siger hun med henvisning til, at parkeringspladsen i dag bruges som udgangspunkt for turistture.

I stedet vil det være hensigtsmæssigt med en form for tidsbegrænset parkering, som for eksempel ved Værket, påpeger Gitte Nørgaard.

- Vi har naboer, som vi selvfølgelig vil servicere med parkeringspladser, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Annonce