Annonce
Navne

Arkil-formand med en særlig ekspertise

Keld Jensen ses her i sin vante arbejdsbeklædning. Pressefoto
Keld Jensen har været ansat i 40 år og løst spektakulære opgaver.
Annonce

At remse blot nogle af de mange opgaver, som formand Keld Jensen har løst for Arkil A/S gennem foreløbig 40 år, ville kræve virkelig mange spalter. Men nogle af dem har været så spektakulære og omgivet af offentlig bevågenhed, at de vil blive nævnt siden.

Egentlig har Kjeld Jensen været i branchen i 44 år, men de første fire i Randers-firmaet Viktor Jensen & Søn tæller ikke med. Desuden har Keld Jensen været soldat i Slagelse i ni måneder.

Keld Jensen kom til verden i Grønkær og fik en meget usædvanlig skolegang. Hans far var nemlig bestyrer af landbrug, og når han skiftede stilling, måtte drengen skifte skole. Så det blev til skolegang i Horsens, Vejlby-Risskov, Assentoft, Harridslev - tre måneder kun - Følle, Hald og, fra midten af 5. klasse, Kristrup.

Efter 10. klasse kom Keld Jensen til Viktor Jensen & Søn som såkaldt håndmand, og han - og i øvrigt hans far og en halv snes andre - fulgte med, da Arkil A/S overtog firmaet i 1980. Derfor er datoen for Keld Jensens 40- års jubilæum tirsdag 3. november.

Siden 1986 har Keld Jensen været formand. Det var hans far og forgænger som formand, Vagn Jensen, der spurgte ham to gange, for sønnen takkede nej i første omgang.

Da Keld Jensen sagde ja, betingede han sig, at han ikke skulle arbejde i Randers, for det kunne, mente han, give problemer, at han som tidligere kollega kunne blive nødt til at skære igennem i tilfælde af problemer.

Derfor kom Keld Jensen til Arkils afdeling i Silkeborg i 1989, og det skulle vise sig at få en helt særlig konsekvens for hans arbejdsliv.

Annonce

Miljøteknik-afdeling

For i 1990 blev der i Silkeborg etableret en ny miljøteknik-afdeling hos Arkil A/S, og den kom Keld Jensen i høj grad til at arbejde med.

Den nye afdeling oparbejdede ekspertise i oprensning efter forureninger, og her fik Keld Jensen en central rolle.

Mange af opgaverne foregik i København og kunne for eksempel være oprensning på pladser, hvor der havde været tankstationer. Èn af opgaverne foregik i Hedehusene:

- Her rensede vi jorden med damp - vi kogte den simpelthen, fortæller Keld Jensen.

I 2006 var Keld Jensen på en helt særlig opgave, nemlig den meget omtalte oprensning ved høfde 42, Cheminova.

- Først kom TV Midt-Vest og lavede et direkte interview, og senere kom TV-Avisen fra DR TV og gjorde det samme, fortæller Keld Jensen.

Det var også ham, der stod for oprensningen i Kærgaard Klitplantage.

- En del af jorden sendte vi med skib fra Esbjerg til Holland. En andel del blev kørt til Ruhr-distriktet i Tyskland og efter rensning fyldt i tidligere minegange, fortæller Keld Jensen.

Arbejdet indebar, at de ansatte skulle iføre sig beskyttelsesdragter, og Keld Jensen prøvede det også på sin egen krop.

Siden 2010 har Keld Jensen været formand i Arkils afdeling i Randers - de mange arbejdsophold borte fra hjemmet havde han fået nok af.

Annonce

Andre opgaver

Men Keld Jensen har også haft mange andre opgaver end de nævnte.

Udførelse af gasledninger er blandt dem, og han var også med, da Silkeborg-motorvejen skulle anlægges gennem byområdet. Den opgave, som Keld Jensen selv kalder spændende, strakte sig over tre år.

Helt aktuelt har Keld Jensen haft opgaven med at få bygget det 12.500 kvadratmeter store Covid-19-testcenter i Randers.

Keld Jensen, der nu er 62 år, har ingen planer om at stoppe med sit arbejde.

Jubilaren har haft den glæde at arbejde sammen ikke blot - som nævnt - med sin far. Også hans lillebror Regin og hans søn Joachim har været på samme arbejdsplads, og sågar sin egen svigerfar, H.C. Andreasen, haft Keld Jensen haft ansat hos sig.

Keld Jensen bor i et hus i Romalt. Hustruen Liselotte arbejder som social- og sundhedsassistent i Svaleparken i Assentoft.

Den nævnte søn, Joachim, er nu blevet pædagog og skal ansættes i Bjerregrav. Søsteren Zenia bor i Auning og er pædagog ved Kristrup Skole.

Liselotte og Keld Jensen er bedsteforældre til tre, og morfar kan godt finde på at cykle til og fra Auning, når hans drengebarnebarn her spiller fodbold. Ellers dyrker Keld Jensen crossfit og holder af at arbejde i haven.

40-års jubilæet markeres ved en reception for de nærmeste tirsdag 3. november. Coronakrisen sætter sig spor også her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Annonce