Annonce
Østjylland

Arkitekt om nedbrændt villa: - Vi har prøvet at sikre den

Natten til tirsdag blev den bevarede villa på Randersvej ramt af en voldsom brand, der endte med at fjerne hele 1. sal. Foto: Tobias H. Niebuhr
Det har været umuligt at sikre den tomme villa på byggegrunden ved Randersvej fra ubudne gæster, lyder det fra arkitekten bag den kommende omdannelse af byggegrunden.

AARHUS: Den ensomme villa på Randersvej bliver ved med at trække overskrifter.

Natten til tirsdag blev den forladte muremestervilla på den store byggegrund spist af flammer, og nu er politiet i gang med at undersøge branden, som man mistænker for at være påsat.

Det er arkitektfirmaet Eriksen Arkitekter der sammen med KAUP er i gang med at omdanne det store område til boliger. At det bevarede hus på grunden i nat blev angrebet af flammer, måtte arkitekt Freddie Eriksen opdage i medierne.

- Det kom som en stor overraskelse. Vi havde ikke engang hørt fra politiet, og jeg måtte erfare det på nettet, siger Freddie Eriksen.

Han har siden været i kontakt med politiet og forsikringsselskabet, og nu skal han have kontakt med kommunen for at finde ud af, hvad der skal ske med den hårdt medtagede bolig.

Annonce
Der er ikke meget tilbage af den bevaringsværdige muremestervilla fra 1933. Fotos: Tobias H. Niebuhr

Døre sparket ind

Det var efter aftale med kommunen, at Freddie Eriksen og KAUP besluttede at bevare den røde villa fra 1933, selvom den ville blive omringet af nybyggeri i op til seks etager. En beslutning der i 2018 af både kommune og bygherre blev beskrevet som et kompromis.

Det ventede byggeri på grunden har været udsat, fordi man manglede en investor. Det er nu på plads, og derfor går omdannelsen af grunden for alvor i gang snart.

- Vi har taget jordbundsprøver, og byggeriet er startet op nu, selvom det ikke er så synligt, fortæller Freddie Eriksen.

Han fortæller, at man i mellemtiden, siden slutningen af 2018, har kæmpet med at sikre det tomme hus på grunden.

- Vi har skruet plader på og aflåst det hele. Men efter to timer, så er det hele skruet af igen og døre og vinduer er sparket ind. Vi har også set, at der har boet nogen i huset, og vi har haft politiet oppe at rydde det, siger arkitekten.

- Vi har ikke kunnet holde det mere sikret, med mindre vi havde folk boende på stedet. Men huset var ikke til at bo i, og renoveringen af det, ville først gå i gang sammen med resten af projekt, lyder det fra Freddie Eriksen, der nu venter på at få kommunens dom på, om huset skal genopføres eller rives ned.

Foto: Tobias H. Niebuhr
Hele taget måtte rives ned af brandvæsnet i forsøget på at slukke branden natten til tirsdag. Vand fra den øverste sal dryppede derfor ned i stueetagen. Foto: Tobias H. Niebuhr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce