Annonce
Mad og drikke

Arme riddere

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Vi slutter med en morgenmadsklassiker med æg her i madskolen.

Arme riddere, french toast, pain perdu. Kært navn har mange navne.

Ifølge madhistorikere kan man føre retten tilbage til 1703.

I Sverige hedder den fattige riddere. Det er sikkert, fordi man i gamle dage brugte de tørre brødstumper ved at lægge dem i blød og derefter stege dem. Det er lidt ligesom bread pudding i England.

På billedet ses også et pocheret æg. Det er min mand, Jakob, som øver sig.

Opskrift:

4 stykker lyst brød

3 æg

1 dl mælk

2 spsk. sukker

1 tsk. kanel

25 g smør

Pisk æg, mælk, sukker og kanel.

Læg brødet i blød i æggemassen.

Smelt smør på panden og steg brødet på begge sider.

Steg cirka fire minutter på hver side ved middelvarme.

Server syltetøj og friske bær til og eventuelt et stykket ristet brød med salat, ost og pocherede æg.

Pocherede æg for begyndere laver du ved at knække ægget ud i en kop.

Kog vand, til det buldrer, og tag så gryden af.

Hæld en teskefuld eddike i vandet.

Rør i vandet, så du laver en hvirvel. Den må ikke være for kraftig. Hvirvlen hjælper med at samle ægget på midten.

Sænk ægget forsigtigt ned i midten af vandet ved nærmest at lægge ægget i vandet ved hjælp af koppen.

Lad ægget ligge og dreje lidt rundt. Prøv at samle hviden med en ske rundt om blommen.

Lad ægget ligge i vandet i cirka fire minutter.

Tip:

Det er en god idé at bruge eddike, fordi det hjælper lidt ældre æg med at samle sig.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce