Annonce
Østjylland

Aros stod på spring - åbner allerede fredag

Erlend Høyersten er en glad mand efter meddelelsen om, at Aros må åbne igen. Foto: Jens Thaysen


AARHUS: På det århusianske kunstmuseum Aros har de virkelig stået på spring for at åbne igen. Næppe var den politiske afgørelse om genåbning truffet ved midnat onsdag, før Aros torsdag morgen meddelte, at museet åbner allerede fredag.

- Det er en stor glæde, at vi igen kan åbne museet. Det er afgørende for hele samfundet og for den mentale sundhed, at kulturinstitutioner får lov til at åbne, og vi kan forsikre, at vi overholder alle forholdsregler, så publikum sikkert kan bevæge sig rundt på museet, siger museets direktør, Erlend G. Høyersten.

Genåbningen betyder, at museet nu kan slå dørene op til megaudstillingen om mytologier, "Mythologies – The Beginning and End of Civilizations".

Det er en udstilling om tro, håb, kriser og revolution og om, hvordan man med fortællingens magt har skabt og ændret samfund fra de græske myter til dagens velfærdssamfund.

- På grund af coronakrisen er udstillingen blevet endnu mere relevant, fordi den tager fat i fortællinger i brydningstider som den, vi står i lige nu. Det er her, at vi for alvor opdager, hvilke værdier, der står på spil, og at nye værdier opstår. Udstillingen får os til at reflektere over dette, siger Erlend G. Høyersten.

Aros holder ekstra åbnet om mandagen fra 10 til 17 fra maj til og med august, og museet har fortsat åbent til kl. 21 tirsdag-fredag.

Aros åbner

Kunstmuseet Aros åbner fredag 22. maj og har åbent lørdag, søndage og mandage kl. 10-17, tirsdag- fredag kl. 10-21.

Den store udstilling om mytologier kan ses for første gang nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce