Annonce
Østjylland

Aros' store satsning er udsat, men udenlandske værker kommer

Denne skulptur er med på udstillingen. Foto: Aros
Det århusianske kunstmuseums anden del af Aros Triennalen, udstillingen om "Mytologier", bliver sat op og åbner så snart, det er muligt.
Annonce

AARHUS: For kunstmuseet Aros kommer coronakrisen særdeles ubelejligt. Det betyder, at museets helt store satsning i 2020 ikke kan åbne som planlagt.

"Mythologies - The Beginning and End of Civilizations” er en ambitiøs udstilling om tro, håb, kriser og revolution og om, hvordan man med fortællingens magt har skabt og ændret samfund – fra de græske myter til dagens velfærdssamfund.

Den skulle være åbnet 4. april, men åbningen er udsat på ubestemt tid.

Det er den udstilling, som skulle være en del af Aros Triennal, arrangementet, der afløste den folkekære "Sculpture by the Sea" og skulle holdes hvert tredje år på museet, ved stranden og skoven langs Aarhus-bugten og i byen - akkurat sådan som "The Garden" var for tre år siden.

Men Aros søgte om flere penge, end byrådet ville bevilge til den udendørs del af udstillingen. Derfor kommer den nu alene på to etager i museets bygning, tre atelierer.

Det er i brydningstider, at vi opdager, hvilke værdier, der står på spil, og det er her, at mange nye værdier opstår.

Museumsdirektør Erlend G. Høyersten, Aros.

Annonce

Udenlandske værker kommer

- På museet holder vi indtil videre lukket til og med 13. april, og åbningen af udstillingen er naturligvis udskudt. Men et hold medarbejdere arbejder fortsat, selvfølgelig på forsvarlig vis, med opsætningen af udstillingen, så den er klar til at blive vist for publikum, når vi igen kan åbne museet, oplyser pressechef Anne Riis.

Er der udenlandske lånte værker, som ikke kan nå frem på grund af de lukkede grænser?

- Nogle værker fra blandt andet Frankrig, Spanien og England kan ikke komme frem lige nu på grund af nedlukning af institutionerne, men alle har bekræftet, at værkerne bliver sendt til Aros så snart, det er muligt, hvorefter de vil indgå i udstillingen som planlagt, oplyser Anne Riis.

Udstillingen skulle efter planen vare et halvt år og folde sig ud på mere end 3000 kvadratmeter i tre af museets gallerier.

Den præsenterer omkring 150 værker, der er hentet fra 17 lande. Publikum vil blandt andet kunne opleve et stort udvalg af klassiske malerier, skulpturer, moderne installationskunst, videoværker, fotografier og plakater, oplyser museet. Arbejdet med udstillingen begyndte allerede under tilblivelsen af Aros-triennalen "The Garden – End of Times, Beginning of Times" i 2017.

Dengang handlede det om menneskets forhold til naturen, mens "Mythologies – The Beginning and End of Civilizations" sætter fokus på menneskers forhold til hinanden. Udstillingen har til formål at blotlægge de myter og fortællinger, der gennem historiske epoker både har været bærende for samfundet og styrkende for fællesskaber, men også har ført til ødelæggelse, krig og splittelse.

- Udstillingen tager fat i myter og fortællinger i brydningstider. Når vi for eksempel ser på kristendommen, handler det i vores tilfælde om brydningen mellem katolicismen og protestantismen, og om hvordan nye fortællinger opstår deraf og skaber nye livsanskuelser og måder at forstå samfundet på. Det er i brydningstider, at vi opdager, hvilke værdier, der står på spil, og det er her, at mange nye værdier opstår, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, Aros.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce