Annonce
Fodbold

Arrangør efterlyser større opbakning fra skoler og forældre: Skal din fodboldglade pige være med i år?

På billedet ses 0. B fra Munkholmskolen, der vandt deres alderstrin ved sidste års stævne. Fra venstre er det Naia Fuhrmann, Josefine Faurskov, Celina Elmer Darby, Silke Harbo Bladt og Mathilde Ellekær Simonsen. Foto: Cecilie Nikolajsen
For 22. gang løber pigeskolefodbold af stablen i Randers, når Arena Randers lægger gulv til stævnet 14. marts. Tovholder Villy Jakobsen håber, at flere skoler og forældre vil bakke op om stævnet, som kun havde besøg af 13 randrusianske skoler sidste år.

Randers: I 21 år er pigeskolefodbold blevet afholdt i Randers, og 14. marts løber den 22. udgave af stablen i Arena Randers.

Mens den nye hal byder på Randers Messe i den weekend, skal der spilles fodbold i de øvrige tre haller i Arena-komplekset.

Ved sidste års stævne deltog 270 pigespillere fordelt på 45 hold, men Villy Jakobsen, der er tovholder på arrangementet, håber at få mange flere med i år.

- Optimistisk håber jeg, at vi kommer over 80 hold, så vi kan få skabt en rigtig god fodbolddag, fortæller Villy Jakobsen, der har inviteret kommunens 19 kommunale skoler og otte privatskoler.

De samme modtog en invitation sidste år, men kun 13 skoler dukkede op.

- Desværre har alle ikke været gode til at bakke op. Nørrevangskolen har eksempelvis kun haft ét hold med i 21 år, fortæller Villy Jakobsen.

Hvorfor tror du, at nogle skoler vælger det fra?

- De siger, at de ikke har tid til det, og bruger skolereformen som undskyldning. De kommer slet ikke hen til tanken om, hvad de får ud af det, lyder det.

Annonce

Pigeskolefodbold i Randers

Deltagere i 2019: 270 spillere fordelt på 45 hold.

Repræsenterede skoler i 2019: 13 ud af 27 inviterede: Assentoftskolen, Blicherskolen, Grønhøjskolen, Hornbæk Skole, Kristrup Skole, Munkholmskolen, Søndermarkskolen, Tirsdalens Skole, Vestervangsskolen, Østervangsskolen, C. la Cours Skole, Forberedelsesskolen, Randers Kristne Friskole og Randers Realskole.

Vindere 2019:

0. klasse: Munkholmskolen

1. klasse: Munkholmskolen

2. klasse: Munkholmskolen

3. klasse: Søndermarkskolen

4. klasse: Munkholmskolen

5. klasse: Kristrup Skole

6. klasse: Vestervangsskolen

7. klasse: Hornbæk Skole

8. klasse: Tirsdalens Skole

9. klasse: Tirsdalens Skole

Stævnets levetid: Det første pigeskolefodbold-stævne blev afholdt i 1999. Årets udgave er det 22. af slagsen.

Årets stævne afvikles lørdag 14. marts i Arena Randers. Tilmeldingsfristen er 27. februar og skal ske på www.psfr.dk.

Skolernes interesse

Ifølge Villy Jakobsen er det ikke kun pigerne, der får en god dag under bæltet. Skolerne får også noget ud af det.

- De får forældrene til at samarbejde, og jo bedre forældresamarbejde der er i en klasse, desto mindre er risikoen for mobning, som kun kan være i skolernes interesse. Dertil er de med til at bakke op om en god oplevelse for eleverne, siger Villy Jakobsen.

Skolerne skal hjælpe processen i gang, men han fastslår, at det er forældrene som skal løbe stafetten videre.

- Forældrene skal finde sammen gennem skolen og på den måde hjælpe deres piger med, lyder det fra Villy Jakobsen, der opfordrer til at være ude i tide.

- I år er tilmeldingsfristen tæt på turneringsdagen, og derfor er der ikke mulighed for at eftertilmelde. Skolerne og forældrene skal komme ud af busken til tiden, fortæller han.

Håb om 10.000

I 21 år har Villy Jakobsen slået et slag for at få flere piger til at spille fodbold i Randers. En opgave, han blev stillet i slutningen af 90'erne.

- JBU ringede til mig og sagde, at Randers var en sort plet på landkortet med henblik på pigefodbold udendørs. De ville have mig til at skabe et arrangement i samarbejde med lokale klubber, som præsenterede de randrusianske piger for fodbold, og det har gjort siden, fortæller Villy Jakobsen, der selv repræsenterer Randers KFUM.

Han ser gerne, at det samlede deltagerantal runder 10.000 til årets stævne.

- Hvis vi får 86 hold med, ryger vi over 10.000 deltagere i stævnets levetid, og det er et mål for os. I 2008 havde vi 118 hold tilmeldt, så det kan lade sig gøre, fortæller Villy Jakobsen.

Brug for hjælp

I 2015 oplevede skolefodboldstævnet dog et drastisk fald i deltagerantallet.

Dét år besluttede byrådet i Randers at lukke Gjerlev-Enslev Skole, Hadsundvejens Skole, Nyvangsskolen, Rytterskolen og Vorup Skole, og dermed var der færre skoler til at levere holdene.

- Vores deltagerantal blev halveret, fordi skoler i Randers blev nedlagt, og jeg tror også, at nogle skoler nedprioriterede os efter den nye skolereform i 2014, som førte til et år med omstruktureringer, lyder det fra Villy Jakobsen.

Men trods modgangen er stævnet vendt tilbage år efter år.

- Heldigvis har vi haft modet til at få det på rette kurs igen, men vi har svært ved at få det til at fungere, hvis ikke skolerne hjælper det ud over rampen. De skal bruge ti minutter på at præsentere det i klasserne, og så skal forældrene på banen, siger han.

Det er gratis at deltage i stævnet, og der er medaljer til de tre bedste hold på alle klassetrin. Vinderne modtager en t-shirt, mens alle hold får eftersendt et holdfoto. Tilmeldingsfristen udløber 27. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce