Annonce
Østjylland

Arrangør gør klar til Beach Party: Sådan håndterer vi brandfaren

ABC Beach Party bliver i år afviklet for 26. gang. Blandt kunstnerne, der optræder på stranden i Grenaa er Basim, Hedegaard, Djämes Braun, Italobrothers og den dansk/somaliske sanger Skinz, som står bag et af denne sommers store, danske radiohits "Malibu". Arkivfoto: Morten Stricker/Scanpix

Om ganske få dage skydes den 26. udgave af ABC Beach Party i gang på stranden i Grenaa. Men på grund af det knastørre, danske sommervejr har arrangørerne i år gjort et ekstra tiltag i forsøget på at sikre sig mod ulykker.

Grenaa: I mere end to måneder har den danske natur efterhånden tørstet efter vand. Afsvedne græsplæner og alt for tidligt modne marker kendetegner billedet i hele Kronjylland og i særhed også på Djursland, hvor man i de seneste par uger har oplevet flere markbrande.

En enkelt gnist kan starte en brand, lyder meldingen fra Beredskab & Sikkerhed, der siden begyndelsen af juni har opretholdt et afbrændingsforbud i Norddjurs Kommune.

Og den melding har arrangørerne bag den kommende weekends ABC Beach Party i Grenaa taget til sig, lyder det fra direktør i Radio ABC Ole Søndergaard.

- Som udgangspunkt udtaler vi os aldrig om de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, vi sætter i gang i forbindelse med vores arrangementer. Vi gør altid det, som politiet, beredskabet og kommunen forlanger af os, og vi gør det også gerne, før vi bliver pålagt at gøre det. Men hvis du går ned på stranden i Grenaa, så kan du både se, at der kører en vandingsbil rundt dernede, og at der holder en brandbil på selve pladsen, siger han.

Brandbilen er ikke sådan én, der kommer til at stå for salg af Jägermeister på lørdag. Det er sådan én, den lokale beredskabsgård har været så venlige at leje ud til os sammen med to brandfolk.

Ole Søndergaard, direktør

Vil undgå sand i tænderne

Arrangørerne bag ABC Beach Party har således lavet en aftale med den lokale virksomhed Djursland Kloakservice og Vand Tech, som ugen igennem har vandet det område af Grenaa Strand, hvor weekendens festivitas skal foregå.

- Vi vander pladsen af flere årsager. Det sker først og fremmest af hensyn til vores gæster, for det er ikke sjovt at være på en knasende tør strand hele dagen og få sand mellem tænderne. Vi vil gerne have det mellem tæerne - men ikke mellem tænderne, siger Ole Søndergaard med henvisning til den overvejende risiko for, at 10.000 festende gæster i knastørt sand vil medføre, at en støvsky vil rejse sig på Grenaa Strand.

Men derudover har strandvandingen og ikke mindst brandbilen også en anden og mindst lige så vigtig funktion udover den rent praktiske, forklarer direktøren.

- Brandbilen er ikke sådan én, der kommer til at stå for salg af Jägermeister på lørdag. Det er sådan én, den lokale beredskabsgård har været så venlige at leje ud til os sammen med to brandfolk, der også kommer til at være på pladsen på lørdag, siger Ole Søndergaard.

Annonce

Giver gæsterne ro i sjælen

For selvom det ikke er helt billigt at leje en brandbil og medfølgende brandmænd i forbindelse med en strandfest for 10.000 østjyder, så er det ifølge festarrangørerne en god investering, der er med til at gøre oplevelsen bedre for de mange gæster.

- Vi laver masser af sikkerhedstiltag, som ingen af vore gæster rigtig bider mærke i. Vi har eksempelvis alle dage haft de redskaber, der skal til for at slukke en brand på pladsen. Men når der er så tørt, som det er tilfældet lige nu, så er alle ekstremt opmærksomme på risikoen for en potentiel naturbrand. Derfor skaber det tryghed for vores gæster, at vi stiller en brandbil op på stranden og dermed viser, at vi er forberedt på alt. Og det er alle pengene værd, siger Ole Søndergaard.

ABC Beach Party afvikles nu på lørdag på Grenaa Strand.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce