Annonce
Randers

Arrangør om aflyst festuge: - Det skærer i hjertet

Kort før åbningen af en ti dages festuge ved Randers Streetfood, blev arrangementet aflyst og forlystelserne fjernet. Foto: Annelene Petersen
Randers Streetfoods ti dages mini-byfest blev i sidste øjeblik aflyst. Randers Amtsavis har talt med arrangøren om aflysningen og om, hvorfor der i første ombæring blev planlagt et sådant arrangement på et tidspunkt, hvor smittetrykket stiger og myndighederne opfordrer til forsigtighed.
Annonce

Randers: En lille time inden Randers Streetfoods pendant til den corona-aflyste Randers Festuge skulle have været skudt i gang, blev det hele aflyst.

Knap et par tusinde randrusianere havde på Facebook vist interesse for den ti dage lange mini-byfest, der skulle byde på alt fra hoppeborg og vandrutsjebane til karruseller og rodeotyr, og det ærgrer arrangørerne, at de nu må aflyse festlighederne.

- Vi skulle have haft et børnetivoli som en gratis gave til Randers' børnefamilier, så det skærer i hjertet at måtte lukke det ned, men vi har respekt for restriktionerne og følger selvfølgelig anvisningerne, lyder det fra Nicolai Michaelsen, der er en af aktørerne bag Randers Streetfood.

Annonce

600 spisende

Ifølge politiet var der ikke søgt om godkendelse til arrangementet, og selv hvis det skulle lykkes at få en godkendelse, ville forsamlingsforbuddet betyde, at der maksimalt måtte være 100 deltagere på stedet ad gangen, hvorimod Randers Streetfood ved almindelig restaurationsdrift ifølge Nicolai Michaelsen må have 200 spisende indenfor og 400 udenfor.


Jeg havde ikke set det som værende anderledes end alle de legelande, badelande og forlystelsesparker, der har fået lov at genåbne. Faktisk synes jeg ikke, vores aktiviteter ville være værre end på en almindelige legeplads, som jo også har lov at være åben.

Nicolai Michaelsen, Randers Streetfood


- Det var et lynhurtigt regnestykke. Vi var nødt til at lukke luften ud af hoppeborgen og gå tilbage til almindelig restaurationsdrift, hvor vi må have 600 gæster i stedet for 100, siger han.

Annonce

Frygtede ikke smitte

Ifølge politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi blev madmarkedets festuge beordret lukket, dels fordi der ikke var søgt tilladelse og det dermed ville være en overtrædelse af både forlystelsesdirektivet og restaurationsloven, og dels på grund af coronarestriktionerne og smitterisikoen ved et sådant arrangement.

Arrangementet blev ifølge politiet beordret aflyst på grund af manglende godkendelse og smitterisiko. Foto: Annelene Petersen

Selv om den "rigtige" Randers Festuge i år blev aflyst netop på grund af smitterisikoen, var coronavirus dog ikke noget, der bekymrede arrangørerne fra Randers Streetfood, da de planlagde de kommende ti dages festligheder.

-  Jeg havde ikke set det som værende anderledes end alle de legelande, badelande og forlystelsesparker, der har fået lov at genåbne. Faktisk synes jeg ikke, vores aktiviteter ville være værre end på en almindelige legeplads, som jo også har lov at være åben, siger Nicolai Michaelsen og fortsætter:

- Vi har altid fået meget ros af politiet i forhold til vores arbejde med at begrænse smittespredning med skiltning, afspritning og lignende. Det ansvar havde vi taget med til forlystelserne, hvor der blandt andet var opsat spritstationer.

Annonce

Skuffede børn

Aflysningen af festlighederne betyder, at Randers Streetfood nu må returnere de mange forlystelser og formentlig æde et økonomisk tab. Men det bekymrer ikke Nicolai Michaelsen.

- Økonomi er ikke vigtig i den her henseende. Det er bare enormt ærgerligt, at vi må skuffe en masse børnefamilier, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce