Annonce
Randers

Arrangører gentager succesen: Design og lopper skal lokke folk til Sporbyen

Majken Funch Hansen og Benny Ray, to af de fire arrangører bag Design og Vintage Messen i Sporbyen, ses her i Majken Funch Hansens retrobutik "Sisters Retro". Foto: Anne Myrup Pedersen
Sporbyen lægger om få uger igen lokaler til stort designmarked. Arrangørerne er de samme som i efteråret, men denne er er der fokus på retro, vintage og genbrug.
Annonce

Randers: I efteråret forsøgte de sig med stor succes med "Fashion og Design marked" i sporbyen, og den første lørdag i marts slår de endnu engang dørene op til den gamle toghal. Men denne gang er mode-delen skiftet ud med en genbrugsdel, så navnet nu er "Design og Vintage marked"

De fire personer bag markedet er de samme som sidst, nemlig Benny Ray, Dorthe Rasmussen, Diana Vistoft og Majken Funch Hansen, og denne gang er Majken Funch Hansen tovholder, da hun har en særlig passion for netop genbrug og retro.

I fritiden driver hun salgssiden "Sisters Retro", som hun startede for fem år siden sammen med sin søster. Her sælger hun loppefund med fokus på retro, vintage og design, og siden har over 6000 følgere. For et år siden åbnede Majken Funch Hansen en fysisk butik på Nørrebrogade, hvor hun har plads til alle de fund, hun "slæber hjem" fra loppemarkeder og genbrugsbutikker.

De fire arrangører af Design og Vintage messen er fra højre Majken Funch Hansen, Diana Vistoft, Dorthe Rasmussen og Benny Ray. Privatfoto
Annonce

Vil promovere de lokale

Da de fire arrangører i efteråret holdt det første marked, var der udsolgt med 55 stande, og stadeholderne var en blanding af lokale, folk fra Aarhus og også enkelte længere væk fra, blandt andet København. Denne gang er der plads til 65 stande, og selv om der er booket mange stande, er der stadig plads til flere, og der bliver satset hårdt på at få lokale med.

- Vi vil rigtigt gerne have de lokale vintage- og genbrugsbutikker med, for vi vil gerne vise og promovere alle de dygtige mennesker, der er i Randers i stedet for, at de tager ud af byen til eksempelvis Finders Keepers, Upcomers eller på Godsbanen, siger Majken Funch Hansen og fortæller, at arrangørerne gerne vil have, at der sker noget i Randers.

- Det handler om at skabe liv i byen, og det er en super fed location i sporbyen. Der er lækkert lysindfald, og stedet emmer af Randers-historie, siger hun.

Mange af de tilmeldte er Instagram-sælgere, men der er også deltagere med fysiske butikker. Blandt andet Realretro, der holder til på den gamle kaserne, og som har været med i Skattejægerne, og den socialøkonomiske virksomhed Finderiet, der sorterer og videresælger ting fra Randers Genbrugsplads.

- Vi kunne også godt tænke os at få udstillet gamle biler i hallen, så vi søger nogle, der vil komme og vise vintagebiler frem, siger Majken Funch Hansen.

Annonce

Stor interesse

Til efterårets marked var der omkring 2000 besøgende, og det høje antal kom bag på arrangørerne.

- Det var over al forventning og helt overvældende, siger Majken Funch Hansen, der fortæller, at de besøgende "væltede ind" hele dagen.

- Det var rigtig positivt, men nu må vi se, om det bare var nyhedens interesse, siger hun og fortæller, at arrangørerne ikke ved, hvor mange besøgende de kan forvente, men at tilkendegivelserne på Facebook tyder på lige så stor interesse.

Indtil videre har 1500 meldt ud, at de er interesseret i begivenheden.

Som i efteråret vil der blive sørget for, at der bliver skabt en god stemning til markedet. Der vil lige som sidst være mulighed for at købe mad, og det er igen Food Corner, Sørens Brød og Cibuz Madstudio, der vil sørge for, at ingen går rundt med sultne maver.

- De var så glade for at være med sidste gang, så de har selv spurgt, om de må være med igen, siger Majken Funch Hansen.

Der vil blive skabt en loungeområde med hjælp fra Finderiet, og der bliver også musik, men om det bliver levende musik eller en dj, har arrangørerne endnu ikke lagt sig fast på.

"Design og Vintage marked" løber af stablen 7. marts klokken 11-16. Som sidst vil der være mulighed for at parkere på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce